★不是拉麵、不是沾麵、我們是撈麵!無湯の革命日本拉麵同沾麵平時都好多好好嘅選擇, 地道港式撈麵直頭係我favourite, 喺香港食到東京撈麵係第一次!! 仲要喺灣仔, 超級方便, 要加100分! KOKORO TOYO MAZESOBA來自日本東京, 全球有超過50間分店, 一年前終於黎到香港, 是香港首間日本撈麵品牌專門店! KOKORO於日本連續3年取得No.1外賣撈麵品牌殊榮, 餐廳每日新鮮製麵, 主打日本撈麵, 每款口味都含有十多種配料,份量十足!☺️店內有日本著名90後書道家万美親筆畫既塗鴉, 環境幾特別同新潮, 不過如果想打卡影靚相嘅話就建議喺非繁忙時間去📸🍜明太子忌廉撈麵呢個係我至愛, 入面有叉燒、明太子、生蛋黃、蔥花、紫菜碎, 明太子食落有少少辣, 但我呢個完全唔食得辣嘅人, 都覺得好好味好惹味! ❤️🍜鹽味撈麵穩陣之選, 個麵底好好味, 用鹽味帶生叉燒同其他配料, 好出色 🍗單骨香脆雞翼好香嘅豉油汁醃咗落去雞翼, 個雞翼好Juicy 好鎖汗, 我覺得係必食❤️🥟鳥軟骨餃子餃子味道香濃,配埋撈麵食是常識吧😆🍵KOKORO NOMINONO日本手作飲品: 抹茶拿鐵佢哋嘅手作

★不是拉麵、不是沾麵、我們是撈麵!無湯の革命

🍜明太子忌廉撈麵

🍜鹽味撈麵

🍗單骨香脆雞翼

🥟鳥軟骨餃子
餃子味道香濃,配埋撈麵食是常識吧😆

🍵KOKORO NOMINONO日本手作飲品: 抹茶拿鐵
佢哋嘅手作飲品真係好出色, 香濃嘅抹茶健康又好味, 香濃嘅茶香幫助解油膩感之餘仲好解渴

🍨北海道3.7牛乳雪糕
用北海道牛乳製成嘅雪糕特別香濃, 唔會太甜好好味, 如果可以嘅話我想食三個scoops