2022-09-25
今晚收工去旺角揾好朋友食飯吹水,我哋兩個「牛魔王」都好想打邊爐,喺旺角食任食火鍋實在太多選擇,質素都好參差。朋友話「大將」食評好高分,又我哋最鍾意嘅和牛。入到門口見到配料區好整齊,最有驚喜係醬料區,好多特包醬料,例如:椰子芫茜汁、柚子昆布、芝麻味噌汁等,自助食品區都擺設紅豆湯、小丸子、炸雞等,我哋每款都試食少少,因為要留肚食和牛嘛。之後侍應叫我哋follow「大將」ig ,就可以每人玩一次遊戲贏取放題折扣,遊戲玩法係一分鐘時間將魚糕疊在一個黑色大碗中,11塊或以上免費兼有$500餐飲劵,聽落好似好易,我哋都係疊起7舊同8舊,分別贏取85折同9折優惠,估唔到玩遊戲有著數。我哋揀咗日本黑毛和牛餐120分鐘,好欣賞呢度係一人一鍋,湯底揀咗人氣No.1完熟蕃茄海老濃湯同雞白湯,朋友話蕃茄湯底好濃蕃茄同飲出有蝦味,而雞白湯未上配料,我已經飲咗一半。好快就上咗兩盒黑毛和牛,脂肪和油花豐富,牛味極重同入口即溶,全晚食咗十幾盒,如果出去食單點肯定破產。再嚟一盒海鮮拼盤有蝦、青口、小八爪魚,蝦爽口,青口同八爪魚不過不失,其他配料都中規中矩。甜品有自製窩夫,配上雪糕簡直為今晚劃上完美句號,最後想讚賞店舖員
甜品有自製窩夫,配上雪糕簡直為今晚劃上完美句號,最後想讚賞店舖員工服務態度非常好👍,下次再嚟要食高一級「澳洲和牛餐」。