2022-03-22
[尖沙咀美食推介🍽 ] 牛匠石燒Kausumisu石燒餐廳係香港最近越開越多,近日我地發現左一間價錢不貴,但質素好好既餐廳,所以特意推薦大家尼試食😬午市一人前#冬甩仔女_尖沙咀區#冬甩仔女_牛魔王🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻🐮🥩招牌特選牛肉定食 $98牛肉既位置係肉眼扒,都幾大塊,牛肉偏似澳洲牛味道,可能我中意食生小小既牛肉,所以我幾中意佢個血味,同和牛既油脂味相比有另外一番風味。另外要讚既係佢冇冰鮮味,據我所知好多餐廳為快,會將牛放係微波爐解凍,導致佢變得好嚡同埋有冰鮮味,再加胡椒粉遮住啲味,但依間餐廳完全冇禁做,睇得出老闆對食物原本味道既重視。🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻🐮🥩厚切牛舌拼牛五花定食 $98中意食牛舌既我,就叫左呢個set🤤。上菜時,牛賣相好靚,牛花吾錯。兩款牛味幾重,厚切牛舌咬落好有口感,同平時食開既薄片比,有少少juicy既感覺。將佢煎到四邊燶燶哋,中間5至7成熟,再點埋佢哋既醬汁,正到爆。牛五花都好香口,薄薄地。牛完全唔韌。有粒冬菇可以吸吓油,將佢煎香嚟食都幾香口。 🍩冬甩小資訊🍩1️⃣定食set配有前菜、味增湯、白飯,2️⃣油煙味重,抽氣吾好🥺3️⃣窩心有圍裙,唔怕彈到件衫🥰4️⃣
[尖沙咀美食推介🍽 ] 牛匠石燒Kausumisu
午市一人前