2018-08-23 1106 views
呢間餐廳🍴係日本🇯🇵已經有百幾間分店嘅平民燒肉🔥店,而家正式喺香港開咗分店,我當然唔會錯過啦,今晚仲約埋志同道合嘅牛魔王朋友一齊。一坐低,拎起個餐牌,好快就Order哂想食嘅牛牛,因為之前已經做定功課,而環境方面,每張枱都會有獨立抽油煙系統,木製桌子配黑色金屬,加上水泥色牆壁,仲有天花燈泡💡設計,簡單得來又好型格。健康的飲食法則,就是先要食沙律🥗蔬果類,所以先來一個溫泉蛋🥚沙律作前菜,為主食前作一個熱身準備。期待已久的主角終於出場了,呢個特上角切🔪和牛肩翼板肉,真的好震撼,當你用夾子挾起的時候,果種墜手的感覺,你就會明白佢真正嘅份量火力強大的燒爐,令我好容易掌握到烹調的技巧,把前後左右四面輕烤一下,把肉汁鎖住,嘩⋯⋯不得了,肉味十足,又有咬口,無得彈牛繁三點盛合,唔食一定係你損失,$238元就可以品嚐三款不同部位嘅頂級牛肉,正到無朋友特上霜降牛五花,半筋半肉的享受往往是牛魔王至愛,入口溶化,肉香和特配的醬汁很匹配,全部都是日本直接進口,與別不同係咁舒服嘅環境🌈之下進餐,慢慢燒下嘢食,又傾吓計飲吓嘢🥃,所有牛都好新鮮好正,絕對高質素仲有不得不提呢個牛骨蛋花湯😋,清甜可口,邊吃邊喝,喉嚨都

雨霧島溫泉蛋沙律

期待已久的主角

牛緊三點盛合

特上霜降牛五花

牛骨蛋花湯

仲有不得不提呢個牛骨蛋花湯😋,清甜可口,邊吃邊喝,喉嚨都好舒服喔,絕配
雨霧島溫泉蛋沙律
牛緊三點盛合