一直以來也是牛繁的粉絲。雖然不是任食的餐廳,但至少質素有保證,每次點自己喜歡的肉類,價錢又不貴,也可以吃得很滿足。先說說環境,尖沙咀店比較油煙多,荃灣店就坐得比較舒服。但其實都OK的,因為他們有準備好清新劑給你離開時噴。肉類方面自己並沒有太大的偏好,因為大部份的肉類都感覺新鮮,而且很入味,隨便點也不會中伏。特別推介的還有紫菜飯,因為烤肉比較油膩,日本人會用紫菜飯來中和,再加一杯啤酒簡單得來也很滿足!特別推介這裏的焦糖奶蓋啤酒。每隔一段時間就要來回味一次!

特別推介這裏的焦糖奶蓋啤酒。每隔一段時間就要來回味一次!
2022-11-22 1280 views
起尖沙咀食茶餐廳都6-70蚊, 所以決定試下牛繁個午餐, 午餐可以揀100g /200 g/ 300g肉, 原本揀左100g因為唔太肚餓, 但黎到發覺幾好食, 同埋100g唔太夠送飯所以之後加左150 g, 試埋其他肉, 食左total 250 g, 對我黎講都幾飽建議最小食200g, 因為咁先夠送飯同埋太少肉唔夠喉整體質素唔錯, 個爐夠火力, d牛肉好快熟, 醬汁味道唔錯, 揀左袐製個種, 唔會太咸, 岩番啲想健康嘅人士平平地加左個抹茶雪糕, 不過不失整體食物質素都唔錯, 個麵豉湯都好飲, 感覺成間餐廳食物質素唔錯, 會想去多幾次

建議最小食200g, 因為咁先夠送飯同埋太少肉唔夠喉

平平地加左個抹茶雪糕, 不過不失

• 澳洲和牛里脊肉
2022-11-04 1161 views
天凍凍地就係想食燒肉,時間有些尷尬,難得搵到間4點仲開門的烤肉店 即刻book位😆成間店雖然得我地一台,但服務態度好好,叫啲嘢食亦都冇即刻就上,明顯係有花心思擺盤。第一次用咁細嘅爐,有個大蓋,有點阻視線,但用落非常鐘意,冇油煙,換碟方便,每次烤的份量剛剛好,火力均勻持續,可以唔間斷咁烤,好出色的一個爐😍😍難得4點仲有午市套餐,我地揀咗2 & 8號。🥢薄切牛胸花: 好薄,肥瘦均勻,好易熟,味道很不錯,我地有追加🥢上級澳洲M9和牛腹肉:厚度和大細都剛好一口,非常適合女士食,帶少少油脂,味道剛剛好,追加🥢牛胸腹肉: 靚牛,就算全熟都好嫩滑,追加🥢豬五花: 稍微韌身,勝在大塊,味道一般🥢日本雞腿肉: 比較多油脂,普通🥢抹茶➕北海道3.6牛乳雪糕: 一般般,抹茶味比較絲滑✨總體來說: 坐得舒服,服務很好,細爐燒得更自在,牛高質,朋友聚會聊天好地方👍🏻

難得4點仲有午市套餐,我地揀咗2 & 8號。

🥢牛胸腹肉: 靚牛,就算全熟都好嫩滑,追加

🥢豬五花: 稍微韌身,勝在大塊,味道一般

🥢日本雞腿肉: 比較多油脂,普通

🥢抹茶➕北海道3.6牛乳雪糕: 一般般,抹茶味比較絲滑

$275 (Tea)
2022-10-20 642 views
服務可以,但食物質素,一個字差,去前有少少期望,但.....散叫了約10款,厚切牛脷,超級失望牛脷獨有嘅味,一啲都冇大判牛小扒,都係超級失望,一樣係冇牛味,仲有係咬唔開,切到細細條都咬唔斷,成件冇食過(根本係咬唔斷,吞唔到落肚)叫咗款和牛唔記得係咩部位,都知道和牛係冇牛味嘅,但係連油香味都冇雞三角軟骨,牛小腸,雞皮普通牛胃,靭,但都好過牛小排起碼咬得斷吞到落肚五花腩正常另外叫咗兩款唔記得咩部位嘅牛,係有一款比較有牛味,再叫多碟,另外一款,都係一啲牛味都冇係個甲羅燒x2.唯一好味少少之外,大部分都不知所謂,85節後兩個食咗一千四百幾這個價錢如果你啲牛係好食嘅話真係一啲都唔貴唔怪得知早一晚都有位,8:00去到又得幾枱客,係有原因嘅食牛角冇咁嬲
散叫了約10款,厚切牛脷,超級失望牛脷獨有嘅味,一啲都冇
雞三角軟骨,牛小腸,雞皮普通
牛胃,靭,但都好過牛小排起碼咬得斷吞到落肚
五花腩正常
這個價錢如果你啲牛係好食嘅話真係一啲都唔貴
唔怪得知早一晚都有位,8:00去到又得幾枱客,係有原因嘅
食牛角冇咁嬲
2022-10-17
Dining Offer
Coupon
2022-10-16 551 views
難得約咗一班大學同學聚會,嚟到呢間好出名嘅日式燒肉店,聽講仲喺東京過江龍,肉質一定有保證。餐廳唔算好大,不過座位都闊落,仲有locker 擺隨身衣物手袋,抽氣方面都還可以食完唔會太臭,不過就嫌佢枱面嘅抽氣桶太大,阻住我同朋友傾偈😨食物方面都有質素,嗌咗唔同嘅牛類都分別有牛味唔會燒得耐就變鞋。豪華盛盒 (和牛肩肉眼、厚切牛舌、特上牛胸腹肉、和牛腹肉)蔥燒牛舌壺漬牛肋骨魷魚🦑牛繁溫泉蛋丼蔬菜拼盤我有幾鍾意食佢嘅厚切牛舌,燒完之後擺落口中間係入口即溶,厚得黎又夠林

豪華盛盒 (和牛肩肉眼、厚切牛舌、特上牛胸腹肉、和牛腹肉)

蔥燒牛舌
壺漬牛肋骨

魷魚🦑

牛繁溫泉蛋丼
蔬菜拼盤

2022-09-12 329 views
呢間日本燒牛肉餐廳我諗係日本應該好出名搜尋IG牛繁 已經有好多日本地址嘅餐廳彈出嚟令我想起之前有一年公司日本旅行同成班同事一齊食日本燒烤放題,任飲任食今次叫咗個4-5人前牛繁豪華成盒特上M9和牛肩肉眼特上厚切牛舌極上M9和牛肩翼板扒特上牛胸腹肉特上M9和牛復肉豚肉雞肉三點盛盒豬五花雞腿肉豬頸肉生旦飯牛繁漬物盛盒(酸辣青瓜泡菜酸辣蘿蔔)漬物盛盒 (菠菜銀芽生菜)和風蕃茄生菜配泡菜蒜片燒肉更係配啤酒我叫左杯奶油啤 上面似飲奶蓋 超級邪惡
呢間日本燒牛肉餐廳

特上M9和牛復肉
豚肉雞肉三點盛盒
豬五花雞腿肉豬頸肉
生旦飯
牛繁漬物盛盒(酸辣青瓜泡菜酸辣蘿蔔)
漬物盛盒 (菠菜銀芽生菜)
和風蕃茄
生菜配泡菜蒜片
燒肉更係配啤酒

我叫左杯奶油啤 上面似飲奶蓋 超級邪惡
2022-08-23 249 views
今日經過尖沙咀,之前見過要排好長隊,現在發現有位就walk in 去食啦, 估唔到有驚喜。星期六日百幾蚊一個人可以燒肉, 可以叫牛、 豬套餐,睇份量而不同價錢,仲包一杯飲品, 是烏龍茶類都幾大杯的。我哋叫了一牛一豬套餐, 我覺得肉質都好五錯,2個都可以再黎食。 我哋燒到一半叫幫手換燒烤網,都好快手。 套餐仲有一個湯和跟一個飯, 肉的份量適中,起碼五算太少太薄,跟價格成正比的。 醬汁一早都準備好, 其實五用醬汁都可以,本身肉都淹了味道了。
2022-08-18 234 views
Ooo尖沙咀日式燒肉ooO朋友生日話想食燒肉就book 左呢間日式燒肉試下😋餐廳都幾細心有圍裙預備左比大家,唔怕啲油或汁彈到!佢有2人4人set 等比大家選,不過我地選擇單點,因為想主力食牛😂OooooO蔥燒!薄切鹽香牛舌 $79夠薄都有好多塊,幾好!特上霜降牛五花60g $115佢落左岩鹽黑椒,個人覺得太多黑椒蓋過牛味。元氣牛小排 $148有啲失望,肉質比較韌。嚴選霜降黑毛和牛西冷 $298日本和牛😍👉🏻油花剛好,入口即化,雖然有啲貴但係燒和牛係要日本牛加西冷位先滿足!蟹肉甲羅燒(2隻)$138滿滿既蟹膏,自己配飯食😋Asahi Draft🍻做緊優惠星期一買一送一❗️星期二買送一
Ooo尖沙咀日式燒肉ooO

OooooO
蔥燒!薄切鹽香牛舌 $79
夠薄都有好多塊,幾好!
特上霜降牛五花60g $115
佢落左岩鹽黑椒,個人覺得太多黑椒蓋過牛味。
元氣牛小排 $148
有啲失望,肉質比較韌。
嚴選霜降黑毛和牛西冷 $298
蟹肉甲羅燒(2隻)$138
滿滿既蟹膏,自己配飯食😋
Asahi Draft🍻
做緊優惠星期一買一送一❗️星期二買送一

「為客戶帶來 #最優質的燒肉 以 #最合理的價錢 」的信念 @gyushige_hk 由東京嚟到香港啦~餐廳每一個爐都連同抽氣 以減低油煙 而且仲會每位付上🎽圍裙 以唔駛擔心俾油彈環境闊落 午市有不同套餐 不論一人前 二人前 四人前套餐均有前菜同沙律#LunchSpecialYakinikuSet 豬牛雞都可選擇每款有100g#元氣牛小排 150g有唔同醬汁可選 一碟四塊 中間有剪開兩刀 方便快熟同食用牛味重 肉質嫩 配上燒肉汁更惹味👍🏽#牛五花呢款係特上級 所以油脂分佈平均入口即溶 肉質嫩滑以鹽醬特出牛脂香濃😋😋#豬五花肉同脂肪相間分佈 入口唔油膩再配上味噌 別有一番風味#雞頸肉呢個部位平時好少有 不單保持到雞肉嘅滑身 仲好彈牙 燒肉食最適合不過😋😋再配合柚子胡椒醬汁又fresh又惹味👍🏽👍🏽一定要試試 #必食推介仲有飯食 記得要試 #牛繁溫泉蛋飯♨️流心溫泉蛋 再配上紫菜飯素 🤤🤤飲品可加錢有不同選擇見好多上班一族 #TGIF lunch time 一齊🍻#尖沙咀 #牛繁 #燒肉 #燒肉套餐 #和牛 #MWplaza #wagyu #beeflover #午市定食 #Gyushig

餐廳每一個爐都連同抽氣 以減低油煙

仲有飯食 記得要試 #牛繁溫泉蛋飯
♨️流心溫泉蛋 再配上紫菜飯素 🤤🤤

飲品可加錢有不同選擇
見好多上班一族 #TGIF lunch time 一齊🍻

#尖沙咀 #牛繁 #燒肉 #燒肉套餐 #和牛 #MWplaza #wagyu #beeflover #午市定食 #Gyushige #烤肉 #hkfoodie #lunchset
2022-07-07
$280 (Lunch)
牛五花
豬五花
雞頸肉
  • 前菜
  • 特上霜降牛五花
  • 嚴選櫻姬雞腿肉
  • 特上牛五花
2022-07-13 1559 views
@gyushige_hk 推出嘅 #午市限定 #二人前 #燒肉套餐 $468由前菜開始已經keep 著有質素👍🏻而且佢地仲好甜心💕有件 #圍裙 唔怕燒肉時彈污糟件衫🥰前菜六揀四 #和風菠菜 #和風山菜 配料 六揀一 #大崎蟹柳沙律 全部都好開胃 個山菜尤其出色👍🏻燒肉 方面 牛類可五揀二當中嘅 #特上霜降牛五花 另加$28點菜時有醬汁可選 揀咗 #鹽醬 相對冇咁重味 而且可以帶出牛本出嘅味道雖然要額外加錢 但真係好高質🤤 牛味出 油脂比例均勻 肉質嫩口 記得唔好燒到全熟 五至七成最出色👍🏻推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#元氣牛小排 呢款就揀佢地 #推薦 嘅 #燒肉汁果然夠惹味 牛味更濃 而且佢地好細心 將小排切咗兩刀 方便一啖咬哂🫦然後 #豚肉雞肉 六揀一老闆推薦 #櫻姬雞頸肉 揀咗配 #柚子胡椒醬汁呢款有驚喜喎🤩肉質彈口 滑嫩 配埋個柚子胡椒更開胃惹味 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#特選豬五花 配 #味噌自己本身唔太好五花腩😅不過今次呢個又唔錯喎~一來唔係厚切 而且個肥瘦適宜 唔會覺得好油膩 好heavy 再加上個味噌 掂s~個set本身有跟米飯🍚 可加錢轉其他#茶漬飯 嘩 點解咁大碗嘅😥不過紫菜同芝麻同

由前菜開始已經keep 著有質素👍🏻

老闆推薦 #櫻姬雞頸肉 揀咗配 #柚子胡椒醬汁
呢款有驚喜喎🤩
肉質彈口 滑嫩 配埋個柚子胡椒更開胃惹味

#特選豬五花 配 #味噌
自己本身唔太好五花腩😅不過今次呢個又唔錯喎~
一來唔係厚切 而且個肥瘦適宜
唔會覺得好油膩 好heavy
再加上個味噌 掂s~

個set本身有跟米飯🍚 可加錢轉其他

梳打

呢餐實在太滿足啦🥰要 #encore

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow燒肉
#hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-07-07
$300 (Lunch)
茶漬飯
牛繁溫泉卵丼
  • 特上霜降牛五花
  • 櫻姬雞頸肉
2022-07-13 424 views
牛繁(10/10) 星期日 中午12點左右特式:對上一次食牛繁就係係日本富士山富士急店,當時食完覺得真係又抵又好食,當然嚟到香港就會有所唔同啦,會無左個抵字,但都係好食,真心係香港可以用呢個價錢食到呢個級數算唔錯,起碼個價錢唔係貴到唔捨得食個隻。食物:厚切牛舌 - 真係極之推介,比薄切好食好多,同之前係日本食既感覺差唔多,性價比亦比薄切牛舌高。薄切牛舌 - 雖然無厚切牛舌咁好食,但質數都高於牛角及好多日本餐廳。壼漬牛肋條 - 好好食,重牛味,又新鮮,去親燒肉店都會叫牛肋條嚟燒,貪佢啖啖肉又唔un。日本雞三角 - 一隻雞先得一個雞三角,你話幾多隻雞先比到咁多個雞三角你食吖,仲要只係幾十蚊就有咁多件,絕對超值,鐘意食軟骨既朋友,唔好錯過。牛肉 - 佢仲有其他好多唔同牛既部位同級數揀,大家可以因應自己既喜好/口味/荷包去揀最適合自己既肉類。飲品 - 有一般既汽水/啤酒,有部分係日本啤酒可選擇。環境:餐廳環境都坐得舒服,但2人枱就比較細,如果你叫好多野就會幾迫,油煙就唔算大,抽風做得唔錯,但如果假日就真係要早d去或者book定位,如果晏左都會多人,有少少日本感覺都唔錯。服務:服務態度幾好,職員
牛繁
(10/10) 星期日 中午12點左右

食物:

飲品 - 有一般既汽水/啤酒,有部分係日本啤酒可選擇。

服務:服務態度幾好,職員都會介紹下有咩建議之類,有笑容有禮貌。

價錢:人均大約400左右。

總結:牛繁我係香港係第一次食,係日本就食過兩次,說真,起碼每次都唔失望 ,最多都只係覺得香港貴過日本啫。
厚切牛舌
薄切牛舌
雞三角
壼漬牛肋條
2021-10-10
$400 (Lunch)
Celebration
Birthday
厚切牛舌
薄切牛舌
雞三角
壼漬牛肋條
2022-07-12 224 views
食燒肉唔洗擇日或者等放假㗎,想食就食🥳 呢日同朋友仔食lunch燒肉,餐廳環境乾淨闊落,抽氣系統做得唔錯,燒起上嚟都冇乜油煙👍🏻 鐵板亦有侍應定時定候換~🎈S4 元氣套餐 $148 /150g✨元氣牛小排、醬汁(推薦!秘製燒汁)、和風前菜,餐湯、秋田小町米飯、烏龍茶牛小排嘅厚度剛好,易熟,而且醃製得幾入味,烤香剛熟便可以即食,唔太需要醬汁,已經美味多汁🤩套餐好豐富,除咗主食,還以涼伴芽菜、中華沙律作前菜,好fresh又帶麻油香😋 日本米飯粒粒飽滿,口感q彈好食😁 仲有餐湯和去油解膩嘅冰涼烏龍茶❄️ 正!🎈S2 大盛套餐 $118 /150g✨薄切牛胸花、特選薄切肩胛片、薄切牛舌、醬汁(推薦!秘製燒汁)、和風前菜,餐湯、大人氣溫泉蛋拌飯(+$18)、烏龍茶呢1 set都勁豐富,1次試3隻燒肉,脂香肉嫩呀😍 朋友仔加錢換購咗1碗人氣溫泉蛋拌飯,睇到都覺得吸引🤤Lunch 1/2個鐘嚟個燒肉真係好正好開心呀!勁滿足🥰

🎈S4 元氣套餐 $148 /150g

🎈S2 大盛套餐 $118 /150g
✨薄切牛胸花、特選薄切肩胛片、薄切

Lunch 1/2個鐘嚟個燒肉真係好正好開心呀!勁滿足🥰
2022-07-08 228 views
一直對呢間來自日本嘅烤肉店有興趣,呢日就趁平日放假,相約好友好好品嘗一下二人套餐有幾款選擇,揀咗款中價位嘅「牛繁三點盛合」套餐▶️200g (特上牛胸腹肉,上級M9和牛腹肉,中落牛肋肉) - 個人比較喜歡上級M9和牛腹肉,肉質比較軟嫩,充滿油脂甘香。▶️前菜 - 和風菠菜,酸辣蘿蔔 (6 款選2款)▶️沙律 - 薯蓉沙律,大崎蟹柳沙律 (5 款選2款)▶️伊比利亞黑毛豬肋條 - 以辣味噌醬醃過,食落微辣而惹味,肉質亦非常爽彈▶️酒香蒜泥雞頸肉 - 肥瘦適中,肉味鮮嫩,而且肉汁亦非常豐富▶️鮮檸柑橘綠茶/柚子蜜 - 啖啖肉之後叫翻2杯特飲,一解油膩感總結:套餐抵食,食物有質素,至於店舖不算大,但格局還可以,枱與枱之間都有一定距離,未至於太局促!

二人套餐有幾款選擇,揀咗款中價位嘅「牛繁三點盛合」套餐

▶️前菜 - 和風菠菜,酸辣蘿蔔 (6 款選2款)

▶️沙律 - 薯蓉沙律,大崎蟹柳沙律 (5 款選2款)

Type of Meal
Lunch
2022-07-08 225 views
路過尖沙咀辦事而又適逢放工時間所以約朋友仔係附近食飯 唔使等太耐就入得去啦 叫左個二人餐set B set B 牛繁三點合盛和風菠菜🥗菠菜可以幫助去油膩 墊肚為主 都算清淡唔會過霖 味道適中 酸辣蘿蔔🥕最鍾意就係酸辣蘿蔔 可以擺入去燒肉包生菜食又可以做拌菜 酸酸辣辣又爽口 刷刷聲 大崎蟹柳沙律🥗主要係生菜包🦀️蟹柳粟米沙律醬 我最鍾意食油膩嘢之後拌沙律食 咁樣燒肉容易消化又可以爽口潤下喉嚨唔會太乾 生菜🥬配(泡菜 味增醬 蒜🧄片)生菜主要係用黎包d燒肉食 唔會因為肉食得太多而過濟 又可以😌幫助消化 感覺更加舒服 至於泡菜 味增醬對於我黎講就不大需要 主菜牛繁三點盛🈴️(秘制燒汁)🐮有牛的三個部分 牛肉比較嫩口 唔會太油膩 秘制醬汁唔會太鹹 剛剛帶出牛肉味道 如果有需要加d增味醬就另外一番風味豚肉三點盛🈴️(辣味增醬)🐷至於豚肉容易出油 但係又不會太油膩 反而滑身嫩口 至於醬汁好正 😄 麻麻辣辣 個嘴到依家都麻麻地 但係好正 好想一食再食 整體食落去份量好足 而且我最愛都係豚肉gar辣味增醬 食到我依家都麻麻地個嘴 有好過癮.😄

set B 牛繁三點合盛
和風菠菜🥗
菠菜可以幫助去油膩 墊肚為主 都算清淡唔會過霖 味道適中

酸辣蘿蔔🥕

大崎蟹柳沙律🥗

生菜🥬配(泡菜 味增醬 蒜🧄片)

主菜

豚肉三點盛合
牛繁三點盛合
生菜
2022-07-08 155 views
♡♡♡📍牛繁 (MW Plaza) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖之前路過嘅時候就已經見過呢間舖頭,都覺得有啲吸引😜!今次終於有機會可以入去食,成間餐廳嘅感覺都幾乾淨😝,係90分鐘限時,一開始以為會唔夠時間但係其實都好足夠😚!唔好以為個爐細細,但係火力十足🤣🤣!Set B 牛繁三點盛合🍽和風菠菜之前都好少見前菜會有菠菜嘅,所以就想試吓。而且菠菜都好健康😂🤣,再加上之後去食燒肉嘅時候感覺就會好好多🫣😆~🍽酸辣蘿蔔夏天真係超適合食酸辣蘿蔔😻!酸辣蘿蔔酸酸甜甜中帶有辣味,真係一個好好既Appertiser😋😋!🍽大崎蟹柳沙律成個沙律超creamy🤤🤤!一絲絲嘅蟹柳再加上沙律菜真係勁match !而且sauce 十分之多咁就唔驚冇味啦🥳!🍽生菜配(泡菜,味噌醬,蒜片)覺得食燒肉一定要有生菜包住一齊食先至係最完美嘅🫶🏻😂!所以喺step 2嘅時候點都要揀一份係生菜!因為會覺得有肉有菜咁樣先均衡,即使係食燒肉嘅時候罪惡感都冇咁高🫣🫣🥰!🍽牛繁三點盛合/秘製燒汁牛繁三點盛合係包括左特上牛胸腹肉,上級M9和牛腹肉,中落牛肋肉~口感非常嫩滑,而且油脂比例都岩岩好🤤🤤,覺得呢三款牛作為
♡♡♡
📍牛繁 (MW Plaza) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖

Set B 牛繁三點盛合
🍽和風菠菜

🍽酸辣蘿蔔

🍽大崎蟹柳沙律

🍽生菜配(泡菜,味噌醬,蒜片)

🍽牛繁三點盛合/秘製燒汁
牛繁三點盛合係包括左特上牛胸腹肉,上級M9和牛腹肉,中落牛肋肉~口感非常嫩滑,而且油脂比例都岩岩好🤤🤤,覺得呢三款牛作為燒肉真係好正🥳~

🍽豚肉三點盛合/辣味噌醬
豚肉三點盛合包括豬五花,豬頸肉,豬梅花~而呢個豚肉三點盛合就揀咗辣味噌醬,各款嘅豚肉都超入味🤤😆,即使燒完之後味道都不減😝!真係超級惹味🤤!會有一種越辣越想食嘅感覺~而且豚肉盛盒嘅各款豚肉嘅油脂比例都幾好我都幾鍾意😍,而且都係薄薄地好易燒👅~即是平時冇燒開都完全冇難度😝!