2020-02-07 71 views
呢間台灣特色小店既午餐有一個飯麵連同兩個小食,便當形式,可以一次過食到多種款式,真的非常like,而且仲有all day breakfast!﹖類似成個小食拼盤咁,見menu 賣相好似好吸引,一於揀你。先叫左一個乾拌麵+鹽酥雞+花枝丸既餐,乾拌麵有台式肉燥同芫茜做配料,原本仲有辣醬,但係侍應細心話可以走辣同走芫茜,咁就淨係揀左唔辣。肉燥既汁同豬油配上較淡味既麵剛好,麵條呈波浪形,因為無湯,咁樣成碗其實都頗大份,感覺幾飽肚!鹽酥雞外皮鹹脆,花枝丸審埋果d 粉總係特別有風味…另一個餐係肉焿湯飯+士林腸+蝦卷,肉焿係餐廳主打,牆上都有加重本介紹,提到係每日朝早新鮮手工製成,果然味道唔錯,舊肉feel 到有少少係手打果隻彈牙,個湯如碗仔翅般起膠,已經加左少少醋,又帶點酸甜。d 飯較硬身,同肉焿湯一齊食會幾有咬口。士林腸油份幾高,蝦卷一條條,如果同花枝丸比較我覺得呢個好食d!餐廳仲promote 緊台式鐵板吐司,話係每日限量!趕緊叫一份。有三隻口味,揀左芋見紫薯,包住麵包張紙寫住"台灣手工美食",實物d 醬重厚過塊包皮,而且係搽勻成塊麵包,唔係淨係得中間切開果一笪,足料得很過份,無論你點小心食,

乾拌麵
乾拌麵
鹽酥雞

士林腸,蝦卷
肉焿湯

餐廳仲promote 緊台式鐵板吐司,話係每日限量!趕緊叫一份。有三隻口味,揀左芋見紫薯,包住麵包張紙寫住"台灣手工美食",實物d 醬重厚過塊包皮,而且係搽勻成塊麵包,唔係淨係得中間切開果一笪,足料得很過份,無論你點小心食,d 醬總會係somewhere 咇出黎,真係稱得上係"爆餡"!比例上黎講芋蓉會比紫薯多一d,所以唔會話過甜,幾唔錯!
吐司

餐飲係加$3 自由加配,點左一杯熱冬瓜茶,甜甜的。
冬瓜茶
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$83 (Lunch)
鹽酥雞
士林腸,蝦卷