2020-01-17 1070 views
最近天氣有D濕氣重,總想食D重味嘢,搵咗朋友收工一齊去食麻辣串串。串串以前去深圳玩食過兩次,係香港真係好少有食串串既鋪頭。整體來講,我覺得性價比算係好好,好抵食。而且咁多款食材可以選擇,逐件點,咩都可以試下。辣度對於我來講係啱啱好,我揀咗小辣,食落係會有D出汗果種。而且湯係好惹味既,不過我覺得有根據香港人口味調整過,香料味無咁重,係容易入口既。店鋪不大,但乾淨企理,就算食剩好多竹枝,店員姐姐都好快幫手清走。土豆片、鴨舌、牛肚、厚白頁(牛百葉)仲有好多 XD特別推薦:鴨舌->好味,其他鋪頭好少有得食,之後兩輪都有添食牛肚、牛百葉:內臟愛好者必點,無得輸,整得都好乾淨,可以放心食用。海帶、秀珍菇:食辣一定要點海帶既~至於秀珍菇,吸曬D湯,勁入味除左有串串揀,仲有十款小食,真係好豐富,性價比好高香辣蓮藕片-爽口又惹味蒜泥青瓜-清新味覺又開胃,如果多D蒜泥更正雞翼尖-幾滑幾容易吮鴨血豆腐-食辣野唔食鴨血真係覺得唔完整肥腸closeup--好味!!我地落左3次單,因為係任點,所以唔需要一次點太多,可以多次加單,避免眼闊肚窄成都老冰粉-- 甜甜既冰粉,剛好中和辣味,怕辣既朋友啱曬豆漿係最解
土豆片、鴨舌、牛肚、厚白頁(牛百葉)仲有好多 XD
除左有串串揀,仲有十款小食,真係好豐富,性價比好高
開胃蓮藕片
香辣蓮藕片-爽口又惹味
手拍青瓜
蒜泥青瓜-清新味覺又開胃,如果多D蒜泥更正
雞翼尖
雞翼尖-幾滑幾容易吮
鴨血豆腐
鴨血豆腐-食辣野唔食鴨血真係覺得唔完整
肥腸closeup--好味!!
冰粉
成都老冰粉-- 甜甜既冰粉,剛好中和辣味,怕辣既朋友啱曬
豆漿係最解辣
2020-01-08