Hiring
Monthly
Up to $21,500
Monthly
2025-07-28 537 views
有外國朋友嚟香港玩,話想試下最地道嘅廣東菜,第一時間就諗起鏞記。貪佢名氣夠大,裝修又有中國特色,帶朋友嚟打卡兼食飯,夠晒得體。一場嚟到,招牌菜一定要試。我哋叫咗個至尊炭燒肥燶叉,同平時食開嘅叉燒好唔同,邊位燒到有啲焦香,半肥瘦,入口鬆化又多汁,可以排係當晚個朋友鍾意菜式嘅頭位。另外個化皮乳豬件,塊皮真係燒到玻璃咁脆,入口「卜卜」聲,朋友話係佢食過最好食嘅燒乳豬。再加多碟椒絲腐乳炒通菜,等佢試下咩叫鑊氣,佢話估唔到普通一碟菜都可以咁好食。雖然成餐飯都係肉,但見到個Friend食得咁滿足,不停影相打卡,就覺得無介紹錯。想俾外國朋友一個難忘嘅香港美食體驗,鏞記絕對係一個唔錯嘅選擇。