2018-06-15 137 views
呢幾日都天文台發出酷熱天氣警告。約左班朋友食晚餐,黎到見到門口排左幾堆人都知心感不妙。最後等左半個鐘先入座,但小編已被汗水弄得全身已濕透( ・᷄ὢ・᷅ )!系出面見到姨姨系到燒烤都覺得熱,辛苦曬啦!餐廳分左兩層,座位相當迫夾,但都應付吾到人流需求,坐得座無虛席。呢到有個優惠,食夠二百蚊就可以用一蚊換購沙律或椰汁糕或生蝦。小編揀左生蝦,以人數分配份量,味道麻麻,叫做過下口癮。串燒選擇吾多,只有 雞同豬(hkd$12/1) 。 燒既火喉剛好,肉感咬落都吾錯,辛苦曬門口位姨姨啦!好味呀!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و冬蔭公海鮮湯 (hkd$75) 感覺食泰菜都系必叫之一。睇落好紅,但一啲都吾辣,濃度恰好,對於吾食辣既小編系覺得味道系非常棒!♪(´ε` )泰式燒豬頸肉 (hkd$70) 食埋呢個豬頸肉,小編對呢到既燒物都幾有信心,火喉控制得吾錯,肉質香口,用黎送飯一流。馬拉盞炒通菜 (hkd$67) 每次食泰菜必叫,每次都驚好辣,好在呢度有得因應口味而調較辣度。小編叫左少少辣黎吊味,好好味呀!Btw, 雖然呢間食物質素吾錯,但每碟份量都比較少,性價相對變低!

系出面見到姨姨系到燒烤都覺得熱,辛苦曬啦!

冬蔭公海鮮湯

泰式豬頸肉

馬拉盞炒通菜

2018-05-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
冬蔭公海鮮湯
泰式豬頸肉