2021-04-01 654 views
朋友生日 去左呢間多人推薦嘅cafe買cake🥰 哇好靚啊‼️店舖門面係以藍色、白色嘅歐陸風裝修 電橙柱、花鹿牆壁 門面仲有塊大玻璃 又係打卡嘅時候🥳 店入面就以白色簡單格調 突顯收銀處嘅燈飾 坐位數張Infiniti C主打無麩、純素、代糖、生酮食物 十分適合怕肥又愛食嘢嘅女士們 價錢都屬於偏中價今次買左佢地招牌 ◽️Blue Earl Grey Cake呢款係無麩蛋糕,一般蛋糕係用麵粉砂糖而佢地係使用代糖,蛋糕外貌精緻 藍色的憂鬱+數片花瓣作裝飾 藍色色素提取於蝶豆花 濃濃earl grey味海綿蛋糕+中間層earl grey mousse雙重攻擊我味覺喜歡茶底嘅我大讚叫好🤣 藍色cream好軟滑但成件食晒有少少飽◽️黑森林希臘乳酪藍莓蛋糕(好似係呢個名)一樣係無麩蛋糕,普遍黑森林都係會用好甜好飽好「制」字眼形容再配車厘子,今次呢個完全唔甜 連討厭黑森林嘅我都會想食,佢地用藍莓代替車厘子係個創新嘗試 兩者配搭幾夾🫐 整體食落好輕盈 比earl grey無咁甜 估唔到乳酪整蛋糕真係好好味😋個人認為大驚喜係黑森林希臘乳酪藍莓蛋糕 所以黑森林獲贏🤣店員好好人 細心為我介紹蛋糕回頭指數:💛💛💛
朋友生日 去左呢間多人推薦嘅cafe買cake🥰

今次買左佢地招牌
◽️Blue Earl Grey Cake
但成件食晒有少少飽

◽️黑森林希臘乳酪藍莓蛋糕(好似係呢個名)

個人認為大驚喜係黑森林希臘乳酪藍莓蛋糕 所以黑森林獲贏🤣

店員好好人 細心為我介紹蛋糕