餐廳:李家 (灣仔)地址:灣仔駱克道405-419華發大廈地下C舖好耐之前食過李家嘅尖沙咀分店,已經深深比佢哋嘅炸雞吸引住🍗,今次去到灣仔駱克道嘅呢間分店,決定試多啲佢哋唔同嘅韓式食物🇰🇷格局同尖沙咀店無異,以幽暗浪漫嘅燈光配搭住K-pop歌曲🎵,成間餐廳都喺卡位,是但坐任何一個位都係咁舒服😌✝️無骨原味炸雞 $168佢哋嘅炸雞真係世界級😍,所有炸雞都喺即叫即炸🍗,一碟有接近20舊😂,多到傻。無骨炸雞嘅好處就喺每食一啖都係啖啖肉,上到枱仲喺熱辣辣,炸到超香脆嘅外皮,包住非常多汁惹味嘅雞肉,不過有幾舊就比較皮厚咗少少🤏✝️韓式燒肉餅 $188呢個燒肉餅就好似我哋平時食嘅漢堡扒咁,一份有3大塊,唔好睇佢好似有啲貴,其實所用嘅肉料都幾高級同新鮮👍。肉餅掂到鐵板仲喺「滋滋」聲,香煙四散聞到都覺得好味😋。肉餅唔嚡,肉香味濃,蘸埋燒汁食就更加吸引,另外仲有唔少煎年糕同埋洋蔥🧅✝️年糕餃子湯 $88一鍋有六至七隻菜肉餃子🥟,餃子皮薄,湯年糕都唔少,煙韌嘅年糕片增加咗飽肚感,加入咗紫菜嘅清湯,食完都忍唔住飲多幾啖😆西灣河仲有一間分店,唔知之後有冇機會去埋果間分店食嘢呢🤪
餐廳:李家 (灣仔)
地址:灣仔駱克道405-419華發大廈地下C舖

✝️無骨原味炸雞 $168
佢哋嘅炸雞真係世界級😍,所有炸雞都喺即叫即炸🍗,
一碟有接近20舊😂,多到傻。

✝️韓式燒肉餅 $188
肉餅掂到鐵板仲喺「滋滋」聲,香煙四散聞到都覺得好味😋。

✝️年糕餃子湯 $88
一鍋有六至七隻菜肉餃子🥟,
餃子皮薄,湯年糕都唔少,煙韌嘅年糕片增加咗飽肚感,
加入咗紫菜嘅清湯,食完都忍唔住飲多幾啖😆

西灣河仲有一間分店,唔知之後有冇機會去埋果間分店食嘢呢🤪
2021-07-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 原味炸雞