2019-02-01 808 views
本來約咗人,今晚去蒲吧,點知又俾放飛機,唯有孤伶伶一個人去食嘢。度度下,見到地下出現個餐廳招牌倒影,都幾出位,被吸引了,就入咗去。裡面都幾有人氣,主要都係年輕人。我坐咗吧檯位,面對外面馬路,見住啲人行來行去好似好忙,而我就好悠好hea,你哋唔幸得咁多喇!叫咗碗醬油豚角煮山椒芝士醬烏冬,拌菜有醃藕片,食落好爽脆,醃漬味道唔錯。上層有些好絲,原來係山椒。初初食只香,唔覺辣,後來才體會到after taste,好彩都唔算太辣,仲接受到。烏冬質地都OK,軟得來又有煙韌感。豚肉入味,一咬就融化。香腸煎得好香,油甘味豐富。飲品就要咗一杯檸檬鹽高球。佢係一杯燒酒和梳打混合體,再加上成個切片鹽醃過的檸檬。第一啖覺得似檸雜,酒味唔多夠。於是,就唧晒啲燒酒落去杯嘢到,嗯! 味道唔同晒,好好飲。食完烏冬,飲完燒酒,仲好似差緊啲嘢咁。原來係差咗個甜品,於是,叫咗杯咖啡京茶軟雪糕來滿足一下個脾胃。咖啡味好特出,雪糕質地亦好軟滑,嗯! 終於滿足晒!

裡面都幾有人氣,主要都係年輕人。

烏冬質地都OK,軟得來又有煙韌感。

豚肉入味,一咬就融化。

香腸煎得好香,油甘味豐富。

Type of Meal
Dinner