話說我係一個薯條控,而且仲係一個極度鍾意食芝士嘅人!!喺紐約超級出名嘅SHake Shake薯條終於開到嚟IFC,我又點可以唔食先得架🤩🤩🤩🤩聽說任何時段都要排長龍,今日咁岩喺中環食完個lunch,點都要下午茶時段黎試一試,希望唔會咁多人啦。。。果然,係無咁多人既,不過都敵唔過要排隊既!排隊期間侍應好有禮貌咁每人派一份Menu,仲有每人一杯水,因為今日天氣超級熱囉,一路睇下個Menu ,一路飲下杯水好快就排完隊,由於食完飯無耐,嗰肚仔只能夠容納多少少野,咁就買咗個芝士薯條同埋home make lemonade 😋😋😋真係好期待個芝士薯條呀🍟等左一陣終於上枱啦,呢度係自助形式,顧名思義就係自己攞餐,自己拎位,自己收食物啦!急不及待試吓充滿芝士醬嘅扭紋薯條,我比較鍾意食粗身嘅薯條,所以哩度既薯條種類我係鐘意既,可惜薯條比較淋身,唔脆既,有啲失望,而且嗰芝士醬可以再多少少,同埋嗰芝士味可以再濃郁多少少,Overalls 係有啲失望呀,可能我期待太高了吧!嗰home make lemonade 有點過甜呀,係咪紐約人都鍾意食過甜既野呢?食完一次應該唔會再返嚟食嚕!