2017-11-07 967 views
一切為了粗口而來的.朋友說要飲香港真"粗口"啤酒, 仲要係本地手工啤, 每個樽身都貼上了1個香港普通使用的粗口, 串起來可以做句子呢.我們點了2支 , 是蜜桃菜頭及檸檬薄荷味的. 蜜桃菜頭較易入口, 有少少甜. 檸檬薄荷lasting有點涼涼的感覺, 配串燒甘"熱氣"都幾MATCH!樽身還貼有該字的意思.燒雞軟骨 - 燒得不是太焦的, 有點水份汁燒蕃茄BB 及 芝麻燒雞翼 - 蕃茄BB會爆汁的, 幾甜又大粒. 芝麻燒雞翼是中等SIZE的, 好香口.黑松露蒜蓉燒蠔 - 超大份量的蒜蓉, 再搭上了黑松露醬. 隻蠔好厚好JUICY, 不過蒜蓉味跟黑松露醬完全分隔了, 不入味, 但只吃蠔都好, 原味最好.燒雞泡魚干 - 厚身, 熱燙燙的, 送酒最好.黑椒燒牛舌 及 醬燒豬仔脾 - 牛舌真係厚切, 好好味, 爽身的, 正呀! 豬仔脾幾入味.黃金醬燒扇貝 - 必食呀, 扇貝好大隻, 黃金醬少少酸好開胃呀!車打芝士燒虎蝦 及 蒜蓉燒虎蝦 - 有成7-8寸長的, 可惜是燒得太乾了.蒜蓉燒茄子 - 最易燒又好味.蜜糖燒粟米 - 超得香口的, 有點煙UN, 甜甜的不會太多牛油香, 唔錯!燒露荀BB - 一
一切為了粗口而來的.

樽身還貼有該字的意思.

獨家粗口手工啤酒 - 屌 及 你

燒雞軟骨 - 燒得不是太焦的, 有點水份
燒雞軟骨

汁燒蕃茄BB 芝麻燒雞翼

黑松露蒜蓉燒蠔

燒雞泡魚干 - 厚身, 熱燙燙的, 送酒最好.
燒雞泡魚干

黑椒燒牛舌 醬燒豬仔脾

黃金醬燒扇貝

車打芝士燒虎蝦 蒜蓉燒虎蝦

蒜蓉燒茄子 - 最易燒又好味.
蒜蓉燒茄子

蜜糖燒粟米

燒露荀BB - 一樣燒得香口, 夠嫩無痴牙呀!
燒露荀BB
2017-10-25