2011-05-19 36 views
基本上在紅磡區域,想簡簡單單食一餐日本菜,北海道定必是我腦中top3之一.其出名的天婦羅和煎物當然一定要食,不過火炙系列和(火炙)芝士系列都是不容錯過之選.而飯和湯麵類就比較一般.基本上已經食了很多次,而且耐唔耐就會想起她的(火炙)芝士系列!所以當晚便去了食晚餐.重點是因為要享受芝士在口中溶化的感覺,所以一定要"一上即食".例如"芝士蟹棒壽司",火炙後令溶化中的芝士更香,加上蟹籽和蟹棒本身的味道,絕對好味道!價錢合理, 份量又足, 味道又好. 簡簡單單食一餐好的,不二之選. (可能近理工關係,理工人有9折的)
長長的芝士蟹棒~
2011-05-12
長長的芝士蟹棒~
  • 火炙系列
  • 火炙芝士系列