灣仔有大大小小唔同嘅漢堡包店,今次去到呢間「Burger Joys」,已經相隔兩年冇食過。咁記得佢哋麵包質素唔錯,最近晚餐再次到訪,餐廳環境佈置輕鬆自然,最適合同朋友閒聊食返個漢堡包、飲杯啤酒。<魚柳漢堡> $90平時點開牛肉漢堡,今次同一個唔識牛嘅朋友一齊食飯,於是兩個都點左唔喺牛肉嘅漢堡。魚柳本體比包仲要大塊。厚身之餘,魚肉味濃軟滑,炸得剛剛好。除咗炸魚柳,仲有蕃茄片、洋蔥圈和生菜配料,加埋微酸既他他醬,口感爽脆多汁。<雜菌蘑菇芝士漢堡> $90combo (扭扭薯條&Goose IPA) +$42 漢堡包略帶微微焦香感,比起坊間多數用大啡菇,店家好細心咁雜菌蘑菇打碎咗&壓成餅煎香,唔覺得食緊素食漢堡。食落好滿足,菇香好明顯。升級Combo就加$42,包埋薯條同飲品。薯條都有幾款可以揀,分別有薯寶、薯條、洋蔥圈同埋扭扭薯條,扭扭薯條幼身得來又炸得香脆,枱面有茄汁﹑芥末醬可以自由混搭,再飲啖Goose IPA啤酒,舒壓之選。

<魚柳漢堡> $90

<雜菌蘑菇芝士漢堡> $90