2022-12-18 143 views
灣仔道有間隱世素食餐廳「OVO Cafe x 大飯糖」,店內樓底極高,空間感十足,以乾花作為裝飾及佈置,感覺清新又舒適餐牌有好多款素食前菜、小食、主食、甜品及飲品,也有Dinner Set,選擇豐富又多元化鮮果沙律碗及是日餐湯甘筍粟米湯好清甜,每啖都係甘筍蓉,真材實料!鮮果沙律碗七彩繽紛,營養豐富又健康,清新開胃芝士忌廉西蘭花翠綠的西蘭花口感爽脆,伴以半溶芝士及忌廉汁,好味道Impossible Meat漢堡麵包香甜,口感鬆軟~中間夾著洋蔥、番茄、芝士、生菜及Impossible Meat,漢堡扒主要成份為植物蛋白,但係口感同味道同真牛肉漢堡扒都有90%相似,味道濃郁,好好食哦鮮打西瓜沙冰選用新鮮西瓜即時攪拌成西瓜沙冰,甜甜的西瓜味,冰凍解渴清新水果茶完整一壺上桌,三角茶包令茶香更容易滲出,配上西瓜、香蕉、菠蘿等等水果,清新帶果甜香鮮雜果三點盛三點盛分別係:鮮雜果楊枝甘露、芒果星辰及鮮果小丸子西米撈,每款都好吸引呀!雜果楊枝甘露有芒果、香蕉、柚肉等等,配上香滑椰奶,甜美可口。鮮果小丸子西米撈感覺都好fresh,小丸子好軟糯呢椰皇燉桃膠樹記腐竹糖水熱騰騰的腐竹糖水,以樹記腐竹製作,質感濃

鮮果沙律碗及是日餐湯

芝士忌廉西蘭花

翠綠的西蘭花口感爽脆,伴以半溶芝士及忌廉汁,好味道

Impossible Meat漢堡

鮮打西瓜沙冰

選用新鮮西瓜即時攪拌成西瓜沙冰,甜甜的西瓜味,冰凍解渴

清新水果茶

鮮雜果三點盛

椰皇燉桃膠樹記腐竹糖水

熱騰騰的腐竹糖水,以樹記腐竹製作,質感濃厚,豆味特別香濃,甜而不膩