行完山,就去咗筲箕灣,咁當然想要試吓筲箕灣東大街好出名嘅雞蛋仔啦😆,終於可以試到佢!我哋就分別叫咗一個黃金雞蛋仔同埋原味格仔餅,即叫即整。不過,因為好多人買,所以我哋落單後都要等咗成半個鐘先可以有得食🥺。黃金雞蛋仔 $33鹹蛋黃雞蛋仔真係好邪惡,拎上手熱辣辣,好香蛋味。雞蛋仔外皮香脆,每一粒雞蛋仔都係脹卜卜。而雞蛋仔本身都好有蛋味,個底漿做得幾好。雞蛋仔入面會有鹹蛋黃粒粒,成粒鹹蛋黃咁食,幾過癮🤓,不過希望佢會有多啲鹹蛋黃粒,可以每一粒都平均分到。原味格仔餅 $22見唔少foodie都會話格仔餅都好好食,所以我哋都叫咗一份😛。相信格仔餅同雞蛋仔嘅底漿一樣,所以食落都係好香蛋味💕。格仔餅有好多醬,好足料👍🏻,特別鍾意花生醬配砂糖嘅口感。而且店舖可以幫你切開兩份,分開兩個紙袋裝,岩晒大家share食🙆🏻‍♀️。

黃金雞蛋仔 $33

原味格仔餅 $22
原味格仔餅
2021-02-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
原味格仔餅