2017-01-03
樓下冰室位於荃灣路德圍,主打蕃茄湯底,連餐廳logo都有個蕃茄同入面牆身都寫住I love tomatoes~另一主打食物嘅係瑞士雞脾,所以我最後就叫左蕃茄湯底通粉配瑞士雞脾,仲以半價加左紅豆冰飲品㖭~ 朋友就揀左配瑞士雞翼同新鮮菠蘿冰,好邪惡丫!蕃茄湯底濃度我覺得10分有7分左右,都幾多蕃茄料係入面。個蕃茄湯底通粉仲有份牛乳炒滑蛋係面,個蛋都真係幾滑,有D同個通粉溶為一體嘅感覺。輪到瑞士雞脾同瑞士雞翼,真係好濃嘅瑞士汁,濃度黎講10分有10分。唔止表皮濃,你會食得出佢入面D肉都入哂味! 個汁係幾甜,不過鹹左DD~紅豆冰係正嘅,紅豆夠"林"~另外菠蘿冰聞落勁似地門牌,不過D菠蘿食落唔算好甜。不過依個組合每個餐每人食左$59,茶記黎講都唔平~環境氣氛: ★★★☆☆食物質素: ★★★☆☆服務態度: ★★★☆☆
不過依個組合每個餐每人食左$59,茶記黎講都唔平~
環境氣氛: ★★★☆☆
食物質素: ★★★☆☆