🤎 真係好耐冇食過拉麵啦!上次同🐼去左好多餐廳聚集嘅通菜街食樸一拉麵,我覺得好食呀😋🤎 湯底有7個味可以揀,我哋揀左豚骨同魚介。另外餐廳自由選擇度好高,除左湯底,仲可以揀叉燒要慢煮/厚燒,配菜要木耳/芽菜,麵底要博多(白)/東京(黃)👍🏼🤎 魚介湯真係有條魚喺上面,有濃濃的魚味😍 叉燒揀左厚燒,係半肥瘦既腩肉位,燒得好香。麵底揀左博多,係比較幼身的,掛汁力强👍🏼🤎 另外豚骨湯底都好濃郁。叉燒就揀咗慢煮,同厚燒好唔同,慢煮就無肥肉,整體係比較軟的口感😊 麵底揀咗東京,係較粗身同硬身的👌🏼🤎 小食叫左唐揚魷魚🦑 好惹味!🤎 我下次想試埋海老湯底呀😍

麵底揀咗東京,係較粗身同硬身的👌🏼
🤎 小食叫左唐揚魷魚🦑 好惹味!

🤎 我下次想試埋海老湯底呀😍