2023-08-08 99 views
心血來潮想食下潮州打冷野,見公司近近地就有一間幾多人讚嘅,book定左位去食下😳🔸鹵水鵝肉🔸鹵水鵝必點item😍鵝肉幾嫩滑,唔會太肥膩~鵝肉鹵得入味,而且個鹵水汁好有層次,唔係死鹹個種👍🔸鵝粉肝(半份)🔸鍾意食鵝肝嘅一定唔可以錯過呢個🤤有別於西式食法嘅鵝肝,呢個鹵水鵝肝係超級嫩滑,慕斯質感嘅粉肝入口即溶~超好食👍🔸煎蠔烙🔸又係每次我都會叫嘅潮州名菜,蛋香味濃加上大大粒蠔仔,香口得黎又唔算好油,沾少少魚露食更添鮮味😋🔸干貝海鮮粥🔸食完蠔烙就冇叫到蠔仔肉碎粥,揀左個干貝海鮮粥~有方魚、鮮魷、干貝等好足料,成個粥都充滿住海鮮嘅鹹鮮味😋當晚坐無虛席,好彩有預先book位,同埋下次要叫多幾個朋友嚟食,多d人食仲可以叫套餐好似仲抵食😳

🔸鹵水鵝肉🔸

🔸鵝粉肝(半份)🔸