1K
2019-09-02 41 views
日式放題邊度好,我最喜歡旺角瓊華中心的至尊滿屋日本料理,點解我會咁講,因為食物款式多,上菜又快,味道又好,呢間日式放題已成為我同朋友嘅食堂。首先每均消費2百蚊左右,食物選擇種類都超過幾百款,有刺身、壽司、手捲、串燒、沙律、小食、炸物、湯、甜品、特色飲品、粥粉麵飯、樣樣都有。仲要冇漏單問題,點幾多出幾多,真係可以講得上快、靚、正。飲品選擇超多,飲料櫃任你自己去拎,有啤酒氣水樣樣有,仲有清酒必飲,自助式任取,真係琳瑯滿目,應有盡有,總有一樣你一定會喜歡。刺身款式多,人氣甜蝦,必食大赤蝦,新食物黃金翡翠螺, 油甘魚,鮑魚片,三文魚及吞拿魚都好新鮮,同埋北海道帶子刺身都好好食。味道方面,新鮮魚生鮮甜美味,炸物熱到飆煙,外面脆卜卜,裡面熱香軟,不油膩。我最愛榴槤炸彈,超。級。美。味。好仲一連食咗3次,好正,榴槤嘅香味連對面同隔離枱都聞到,食到好開心,必食之選。海膽手捲我都 encore 過幾次,因為真係超新鮮,份量又剛好,唔會食到飽飽滯滯,仲有 龍蝦沙律手捲及芝士飛魚子手捲都不錯,值得去食。和風料理,我推介日式牛乳廣島蠔鍋,有3隻肥美的蠔,蔬菜份量十足,湯底又夠甜,正呀~一品料理, 馬拉盞炒芥蘭

首先每均消費2百蚊左右,食物選擇種類都超過幾百款,有刺身壽司、手捲、串燒、沙律、小食、炸物、湯、甜品、特色飲品、粥粉麵飯、樣樣都有。仲要冇漏單問題,點幾多出幾多,真係可以講得上快、靚、正。

一品料理, 馬拉盞炒芥蘭苗都好好食, 芥蘭苗夠翠綠沒菜渣, 馬拉盞又夠惹味香口,好好食!

朋友喜歡鐵板雪花牛柳粒及鹽燒雞翼,夠惹味及熱辣辣。

仲有每人一杯貴價雪糕,真係好抵食同超值。

餐廳都絕不虧待客人,份量足,味道好,自由度大,想食咩都有,想食日式放題自助餐,我下次必定再嚟至尊滿屋日本料理放題