2024-03-28 35 views
朋友喺灣仔住,今晚約佢食飯,佢就提議嚟呢度食飯敘舊。見到有限定拉麵,係帶子鰹魚湯車雞胸拉麵 $108,咁梗係二話揀呢個 。上菜見到實物,果然真材實料,連糖心蛋都係俾完整一隻開邊我哋,帆立貝都有兩粒,仲有好多配料,例如鰹魚碎、紫洋蔥碎、青蔥、筍片、木耳絲等等⋯⋯裏面軟硬度適中,雞胸肉亦都好嫩口,熟到啱啱好,有埋鰹魚碎帶出帆立貝同埋個湯底嘅鮮甜,完美!朋友叫咗個鰻魚丼飯 $98又係一碗好足料嘅丼飯,睇落就知係用日本米,最正既鰻魚係新鮮燒起嘅,幫我哋切埋一嚿嚿,厚薄均勻,仲會脆邊嘅,仲有陣炭燒味,又有一隻足料嘅開邊糖心蛋,有啲椰菜伴碗,仲有我最愛嘅蔥花灑面,令到整碗丼飯香氣滿溢!小食我哋叫咗兩款:冷豆腐$32 和 和風餃子 $38冷豆腐切得厚度適中,有足够嘅汁同豆腐做調味,面上亦都有啲芝麻粒、蔥花、同木魚花,整體好清新、好開胃。和風餃子超級正!唔係普通就咁煎,而係個餃子底整咗層薄脆咁去煎。個薄煎非常非常薄脆,口感一流!我自己就用咗枱面嘅辣椒油點咗一兩滴同個餃子一齊食,辣辣地又幾野味喎!環境坐得幾舒服、乾淨企理。餐牌都好整齊乾淨,我哋揭嘅時候唔會油淋淋,服務員都好殷勤有禮貌,會主動嚟添下茶、幫
朋友喺灣仔住,今晚約佢食飯,佢就提議嚟呢度食飯敘舊。

朋友叫咗個鰻魚丼飯 $98

小食我哋叫咗兩款:
冷豆腐$32 和 和風餃子 $38

環境坐得幾舒服、乾淨企理。餐牌都好整齊乾淨,我哋揭嘅時候唔會油淋淋,服務員都好殷勤有禮貌,會主動嚟添下茶、幫我哋收吓嘢,聽我個朋友講話呢間其實喺度開咗好多年,睇得出呢間小店係有心經營嘅,好喜歡佢地有期間限定嘅拉麵,夠曬新鮮感。
冷豆腐
和風餃子
帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵(期間限定)
鰻魚丼
煎茶
2024-03-26
冷豆腐
和風餃子
帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵(期間限定)
鰻魚丼
煎茶