2025-02-19
🥢是日精選刺身!首先上嘅係「是日精選刺身」,嘩!啲刺身新鮮到好似啱啱游上水咁! 帶子厚身肥美,入口鮮甜,口感彈牙。油甘魚油脂分佈均勻,入口即化,甘香無比! 加埋師傅特調嘅醬油同埋wasabi,簡直係perfect match!我同朋友都覺得餐廳嘅刺身好新鮮!作為頭盤來講冇得輸!🥢沙律:食完刺身,嚟個清新嘅沙律醒醒胃。「沙律」菜新鮮爽脆,配搭日式和風醬汁,酸酸甜甜,非常開胃!車厘茄非常新鮮粒粒到爆汁!好食!🥢鐵板燒活龍蝦,活鮑魚:重頭戲嚟啦!「鐵板燒活龍蝦,活鮑魚」,師傅即場將生猛嘅龍蝦同鮑魚放上鐵板燒,睇住佢哋慢慢變熟,香氣四溢,真係引人犯罪! 龍蝦肉質彈牙,鮮甜無比,加埋少少海鹽調味,已經好好食!師傅用咗龍蝦蝦頭嘅膏,做返龍蝦嘅調味,成隻龍蝦原汁原味咁樣食,真係好好食!而且口感非常好. 喺控制生熟嘅程度都做得唔錯,絕對唔會有太熟嘅情況出現!鮑魚口感Q彈,味道濃郁,南非鮑魚一向係信心嘅保證,再加埋師傅特別配製嘅醬汁,更加好食!🥢鵝肝多士:絕對係必點之選! 煎到外脆內軟,入口即化,油脂香氣喺口腔爆發,配搭香脆嘅多士,口感豐富,令人回味無窮!🥢牛肉薄燒:「牛肉薄燒」用嘅係頂級和牛,師傅將牛
🥢沙律:
🥢鐵板燒活龍蝦,活鮑魚:
🥢鵝肝多士:
🥢牛肉薄燒:
「牛肉薄燒」用嘅係頂級和牛,師傅將牛肉切到非常薄,喺鐵板上輕輕一燒,鎖住肉汁,入口即化,油香滿溢! 配搭餐廳特製嘅醬汁,更加提升牛肉嘅鮮味!中間再加埋蒜片同埋香蔥!
🥢炒飯:
炒到粒粒分明,香氣撲鼻,配料豐富,有櫻花蝦!口感豐富,味道一流!
味增湯:
🥢最後嚟碗熱辣辣嘅「味增湯」,暖胃又舒服。「味增湯」味道濃郁,配料豐富,有豆腐、海帶等等,為呢一餐畫上完美嘅句號!