2009-03-03 399 views
灣仔做野0既朋友帶我黎食,佢話呢間lunch成日排長龍架!今次因為佢早左蛇出黎先唔駛等(12點左右啦~)我見到有好多隻麵都係辣,但喉嚨又痛,唔食得辣啦~跟住睇到有福建滷麵,嘩﹗我即時就想叫,因為去過福建旅行,食過好食,但又搵唔到香港邊度有得食,今次終於再食到喇不過我問左係咪辣先,個店員話走左蝦湯就唔辣,咁我就走蝦湯。woo~碗麵好大碗,見到入面好多料,個賣相真係落過心機,d蝦雖然唔係原隻而係一隻分兩隻咁擺,計埋都有4隻,都ok啦~個湯好似蛇羹咁結,好鮮味,我一邊食麵一邊飲湯,真係好暖肚,不過到而家都分唔清面頭d黃色絲係雞蛋定腐竹唔知滷麵仲有邊度有得食呢?

不過我問左係咪辣先,個店員話走左蝦湯就唔辣,咁我就走蝦湯。

唔知滷麵仲有邊度有得食呢?
福建滷麵