2019-02-27 66 views
重臨福丸, 今次唔係食浜燒, 而揀咗鐵板燒!同樣係以新鮮食材即燒即食, 鐵板燒不同在有得睇又有得食, 望住師傅嘅細心製作, 本來就已經係一場精彩嘅表演。前菜係簡單而美味嘅沙律, 醬汁不會太多, 啱我口味。大大隻車海老, 鮮甜爽口, 鮑魚嚼勁十足, 又唔會韌, 海產新鮮程度無庸置疑。銀鱈魚煎得啱啱好, 魚肉中心仍保持水份, 肉質纖維細緻, 嫩滑程度令人喜出望外!美國安格斯牛肉薄片, 輕輕煎到5成熟, 卷起蒜片同蔥花, 牛肉脂香混合蔥蒜, 惹味程度倍增!櫻花蝦炒飯香氣撲鼻, 炒得粒粒分明。剛食完炒飯, 喉嚨較乾, 飲返碗暖笠笠嘅味噌湯, 正合我意。最後當然唔少得甜品!黃豆粉黑糖雪糕, 冰涼順滑, 為整餐畫上完美句號。

前菜係簡單而美味嘅沙律, 醬汁不會太多, 啱我口味。

櫻花蝦炒飯香氣撲鼻, 炒得粒粒分明。