2017-03-10 210 views
法國連殼食田螺,呢個幾特別因為個殼係又麵粉製成,所以可將成個「殼」放埋入口!放上大量香草調味,薯蓉又軟綿又入味!田螺同d香草味好夾~yummy yummy~咖哩蟹肉配熱脆麵包,有別於傳統咖哩汁~呢款只係帶輕輕既咖哩味反而仲吸引!入面既蟹肉,香菇索哂d汁放上熱辣辣既麵包上面!麵包又真係一讚,非常香脆好味。配埋個汁無得彈忌廉鮑魚冬陰海鮮湯~超香帶點冬陰微辣但無酸味的!湯入口有粒粒香茅既質感所以飲到更多層次既變化!大大隻鮑魚煙煙unun好好味,鮮蝦好爽口,帶子亦好厚肉~整體個湯係滿分毫無投拆。燒西班牙黑毛豬肉眼蓋~店員教路食豬之前先食一啖菠蘿再食豬~我就跟住做啦!!菠蘿入口帶羅勒既芳香,同個新鮮菠蘿好match!! 口內充滿哂菠蘿味再食啖豬~又另一番風味!!肉質香滑唔乾身,仲好juicy添wo~伴碟既翠玉瓜都幾爽甜!!成餐飯都好好味好enjoy~最後仲叫左杯紅酒果酒黎嘆番杯~正!