2024-02-03 591 views
喺這家店食,試到去到馬仔記變臉秀,日頭係粉麵小哥,到咗晚上就成打邊爐師傅!仲有啲,呢度嘅沙嗲湯底真係夠晒勁,味道濃郁得黎又唔膩口,正!啲手切牛肉就真係有得讚,又嫩又滑,一啲都唔會嚡,浸落湯底,帶出嗰種微微嘅辣味,勁呀👌!試完啲炸魚皮,脆到喳噹起,黑柏葉同水魷就新鮮夠晌,飄咗「雙拼」嘅旗號,但味道就絕對唔輸單打獨鬥,好嘢!至於公仔麵呢,唔係平時嗰啲即食麵可以比,浸咗沙嗲汁後,味道真係升天,撈一撈,每啖都有新鮮感,食得我幾乎忘記左嗰啲尋常日子嘅公仔麵。食完之後,除咗已經諗住下次要搶位之外,內心冧涌嘅仲有嗰種-唔,要話平民化嘅話-就係超級抵食嘅feel啦!啲食物新鮮,份量足,店內環境亦算得過且過,坐得舒服,食得開心。來這邊,保證你都會同我一樣話,食得嘅每一啖都係心滿意足之選🥰!