2018-07-17
有一次男朋友有個friend介紹佢食呢間拉麵,自此之後我哋就好少食其他間嘅拉麵!因為佢好抵食、好足料又好服務!我哋每次諗唔到食咩就一定會過黎食!一入到去,可能因為我哋太早(5:30pm),所以一個食客都冇。店員一如以往會好細心咁同你講可以將個袋擺邊,見你長頭髮又會免費比條橡筋比你綁頭髮,重有一個膠盤喺下面long住隻腳,等你坐得舒服d。雖然呢間店嘅拉麵選擇唔多,得4款,但都可能因為咁,我哋每次食都覺得款款嘅質素都keep到好高!4款之中最常食同最鍾意都係燒海蝦味豚骨拉麵($88),所以今次都係叫呢個!我哋平時多數會share一個300g(+$10),因為想食完仲可以去其他地方食甜品如果好肚餓就會每人一個,我就多數叫150g,男朋友就200g,不過比男朋友訓練咗幾年,變得大食好多,我一個女仔都食得哂200g lol 順帶一提我哋一定會加紫菜(+$10),因為.......一加係加10塊!!!呢碗係share完嘅分量!好多!個湯底係食得出好有心機去煮,係真材實料,唔係靠味精!有好濃嘅海蝦味,又唔會太鹹,好正!d麵嘅口感係彈牙,d湯係會掛係d麵上面,食落去好香好夠味!唯一不足係叉燒有d "u
燒海蝦味豚骨拉麵
個湯底係食得出好有心機去煮,係真材實料,唔係靠味精!有好濃嘅海蝦味,又唔會太鹹,好正!d麵嘅口感係彈牙,d湯係會掛係d麵上面,食落去好香好夠味!唯一不足係叉燒有d "un" 叫咗多醬汁,d湯真係多到差唔多到碗邊(張相影得唔好,show唔到)!!勁足料!