2009-11-10 18 views
有意去Yamm食 buffet 的... 請三思。一思價錢;二思食物;三思服務!以上三項我都覺得以差不多五百蚊去食,真係完全唔值。事緣媽咪昨日生日,一家人去食,已問切餅費要收兩舊水,搶咩!算。~ 蠔 ~ 非常咸,邊有一間酒店、自助餐用d咁既蠔黎招乎人?除非唔想d客食咁多所以搵d咁咸既蠔黎喇!問個哥哥仔 (穿西裝的高級侍應?) 話 "係呀,咁至新鮮丫嘛,澳洲蠔係海水味濃d架" ~ 嘩~一餐buffet食得果一兩隻咸蠔,真係蝕呀!~ 長腳蟹 ~ 都係較咸,但就無蠔咸得咁離普,都係食左三隻腳其餘海產好似龍蝦、帶子卻又鞋又淡口~ 唔好以為任食海膽好開心,每次order都少之有少,已講明要幾多人既份量,每次都係得少少,點分?唯有係咁叫囉,唔係點?帶子又係,四人分量比三舊!甜蝦係肥美,但得個樣味道無乜。食左以上既野,我已經覺得唔係好舒服,可能太咸既關係喇,攪到反胃,入左廁所嘔,真係浪費。諗住飲碗熱湯暖暖個胃,點知d Miso 係唔熱,唉,係唔熱呀!~ 和牛剌身 ~ 唔知係咪多人order,所以已經係未溶哂雪就上枱,凍冰冰仲要係硬硬地,唔掂。其他熟食,一般都OK,不過都係唔夠熱。看似高級既環境,有一
有意去Yamm食 buffet 的... 請三思。
一思價錢;二思食物;三思服務!
以上三項我都覺得以差不多五百蚊去食,真係完全唔值。

嘩~一餐buffet食得果一兩隻咸蠔,真係蝕呀!
其餘海產好似龍蝦、帶子卻又鞋又淡口
其他熟食,一般都OK,不過都係唔夠熱。
看似高級既環境,有一班唔太專業既侍應作服務,態度一般。
不過要讚既係羊架做得唔錯,肉質可以又有味,不過都係唔熱。

甜品應該唔錯(因我唔多食,卻見身邊人食得津津有味),雪糕雖然得兩種味,不過都唔錯,又夠凍。
或者希望越大失望就越大喇,整體如果問我值幾錢,二百有找就差唔多。
以上都係我食完之後既感受,正所謂真係 "岩岩遇著剛剛" d食物一般、太咸。
呢度,我一定一定唔會黎第二次囉。
2009-11-09
$500 (Dinner)