2022-09-08
阿媽教落女人要對自己好d! 今日去咗尖沙咀行街血拼血拼完梗係要醫肚啦!喺厚福街行吓行吓,見到H8呢個商場見到樓下依個廣告都幾吸引喎,於是就上咗8樓試吓依間火鍋店嘅彈性,呢間位於H8廣場8樓嘅火鍋店叫鮮入圍煮,係專食花膠雞嘅!我哋兩個人上到去即刻嗌咗個濃湯原隻花膠雞湯火鍋先,因為係得兩個人關係,我哋就嗌咗2-4位用既半隻雞啦果花膠雞湯底真係真材實料啊,有好大隻嘅花膠,亦有約十件雞件,包括雞翼雞脾同雞頸食物方便我哋嗌咗四粒帶子豬肉餃,紅薯粉同埋手打墨魚滑,墨魚滑係店員極力推介嘅手打系列帶子豬肉餃每粒都脹卜卜,我睇過我食嗰兩粒餃子,每粒入邊都有三粒細帶子,好足料㗎紅薯粉吸左啲花膠濃湯🍲,超級好味😋!佢啲紅薯粉亦都好有彈性,比出邊嗰啲米線譜食嘅更加好味!手打墨魚滑真係冇推介錯啊,好大碟份量好足,仲食到粒粒墨魚粒,好好味😋我諗我哋每人食咗約10幾粒,真係好大碟好性價比高!順帶一提,呢間店舖有一個放海鮮的水缸,你所叫嘅海鮮都係佢會喺你面前捉上嚟俾你睇,就好似我哋隔離嗰台嗌咗半斤花甲都係望住佢喺魚缸撈啲花甲出嚟,再喺個open kitchen處理㗎