2022-02-10 176 views
最近好少出街,Throw back返久遠嘅一餐🤣⋯當晚同BB仔一齊食飯,帶住BB揀餐廳都唔易,最好就family friendly👨‍👩‍👧,多數BB仔食物就要自己大。見到BB爸爸媽媽要照顧咗小朋友🤱🏻,甚至等佢瞓着咗先開始食飯,為人父母真係好偉大!我哋四位大人叫咗兩個二人餐,所以每個餐點都揀咗兩款㗎————————————————👅2人精選晚餐($648/set)🔸沙律/餐湯🔸👉🏻 變咗蓉嘅羅宋湯,濃縮左蔬菜嘅味道👉🏻青瓜絲同沙拉菜🥗,撈埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄🔸頭盤🔸👍🏻法式生牛肉他他半鵪鶉蛋及法包:一直都好想試吓生肉,例如係韓國生肉或者日本馬肉刺身🙊,所以今次都係我第一次食生肉嘅初體驗。牛肉他他切到好細粒,軟軟地好綿滑,食中醃青辣椒會有啲辣。配住法包食就似搽醬,無反感無肚痛.👉🏻意大利風乾火腿伴蜜瓜:火腿正常,蜜瓜好甜,咁樣擺碟都幾靚🍽,不過要自己卷就煩啲🔸主菜🔸👉🏻燴美國牛肋肉寬蛋麵:牛肋肉燴到好軟爛🍝,意粉Okay啦👉🏻鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏:蟹肉絲唔重蟹味🦀,意大利飯有鮮味👉🏻炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:龍蝦望落好似好大嚿,其實舊肉劏開咗放上咗上

————————————————
👅2人精選晚餐($648/set)
🔸沙律/餐湯🔸
👉🏻 變咗蓉嘅羅宋湯,濃縮左蔬菜嘅味道
👉🏻青瓜絲同沙拉菜🥗,撈埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄

🔸頭盤🔸
👍🏻法式生牛肉他他半鵪鶉蛋及法包:
👉🏻意大利風乾火腿伴蜜瓜:
火腿正常,蜜瓜好甜,咁樣擺碟都幾靚🍽,不過要自己卷就煩啲

🔸主菜🔸
👉🏻燴美國牛肋肉寬蛋麵:
牛肋肉燴到好軟爛🍝,意粉Okay啦

👉🏻鮮藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏:
蟹肉絲唔重蟹味🦀,意大利飯有鮮味

👉🏻炭燒美國牛板腱扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:
龍蝦望落好似好大嚿,其實舊肉劏開咗放上咗上個殼到,龍蝦肉薄左啲🦞。牛扒還好,Order七成都有啲生。薯菜可以揀薯條/薯蓉/焗薯

👍🏻炭燒美國極黑豬扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾:
豬扒厚身多汁,鹽吊起肉味🧂,奶滑薯蓉好好味

🔸飲品🔸
👉🏻接木骨玫瑰花茶:
清甜冰茶,都係加冰好飲啲。另外可以揀凍/熱嘅即磨咖啡/茶

👅意大利芝士餅($68)
👍🏻好厚嘅芝士cream,應有嘅酒香同咖啡香都有,用蛋糕片代替傳統嘅手指餅

🚩總結:正常水準嘅西餐廳🍴
🌟注意:加一服務費
📍 Chef's Stage Kitchen
地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1056D&1058號舖
🗺地區:#bem荃灣
📥分類:#bem西餐