1K
A.T.A.S麵粉粿乾肉脞麵(加辣)咖椰爆漿美祿爆炸黑白價錢💲: $68/ $88/ $68/ $58/ $28好味程度😋: 3.5/5服務🍴: / (self service)環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3/5-去開cwb買菠蘿麻糬波波,緊係要搵下附近有咩食!行前一步上樓上就有呢間新加坡菜,平日夜晚都坐滿架!白色的裝修同埋卡位數目好多,都幾舒服,不過餐廳採用自助落單同拎餐的方式,所以全程都唔會有人serve架!-✅麵粉粿乾。麵粉粿就好似一片片的刀削麵咁,但冇咁煙韌,係一片片大圓形的麵粉頭,如果口感好d會更好🤫 入面有d豬肉,江魚仔,菜心,冬菇片,炸蒜咁,食落主要帶黑豉油的甜味,而其他配料就帶出到佢的惹味😉 呢個都可以~ -🆗肉脞麵(加辣)。呢個的麵底就係好似平時食雲吞麵的粗麵咁,不過就冇香港個啲咁爽,都係有小小發脹的感覺🧐傳統新加玻式拌面旁邊都會提供一碗湯,不過係偏鹹同油的餛飩麵湯咁。個麵的配料豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋、炸餛飩、冬菇同埋豬油渣。炸餛飩好脆好食,魚蛋正常、豬潤就乾同埋硬左d🫣 想食辣的可以加參巴醬撈勻食,雖然惹味啲,但味道就會好鹹,因為佢本身味道(
A.T.A.S
麵粉粿乾
肉脞麵(加辣)
咖椰爆漿
美祿爆炸
黑白
價錢💲: $68/ $88/ $68/ $58/ $28
好味程度😋: 3.5/5
服務🍴: / (self service)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3/5

🆗肉脞麵(加辣)。呢個的麵底就係好似平時食雲吞麵的粗麵咁,不過就冇香港個啲咁爽,都係有小小發脹的感覺🧐傳統新加玻式拌面旁邊都會提供一碗湯,不過係偏鹹同油的餛飩麵湯咁。個麵的配料豐富,有肉碎、豬潤、魚蛋、炸餛飩、冬菇同埋豬油渣。炸餛飩好脆好食,魚蛋正常、豬潤就乾同埋硬左d🫣 想食辣的可以加參巴醬撈勻食,雖然惹味啲,但味道就會好鹹,因為佢本身味道(底下的汁撈埋/加湯食已經夠鹹)。呢個千奇唔好見佢冇咩色,以為冇咩味,撈勻食係好多鹹!

🆗咖椰爆漿。好似個個來到都會叫。我都係叫到先知咁癲🤯 成碟吐司的組成如下: 美綠粉> 朱古力醬> 麵包>牛油>花生醬>麵包>朱古力醬>牛油>咖央>麵包。可唔可以想像到幾咁重口味😳 食一舊會覺得好食,之後就..味道上花生醬主要搶左整體味道,隱約食到咖央同其他味。如果再脆啲會仲好,同埋記得多人先好share😈

✅美祿爆炸。係平時的milo濃10倍咁😂 木身的底已經好夠味好濃郁,就咁飲都好好味。面頭落大量extra milo粉加milo波波,甜度同濃度又再增強左,旁邊仲有一塊美綠餅,真係痴左線😂 好飲的不過就會甜d,多冰都救唔到😌
✅✅黑白。好舒服的一杯!食嘢所有比較鹹同甜的嘢,飲返呢杯的少甜好清,令味蕾清新晒。豆漿味淡淡的,仙草條滑溜有啲咬口😋

呢間係極度重口味的一間,重度甜鹹者會好喜歡。食物味道都幾正宗,不過係調味上好重手,自問頂得順的就來試下,會令你的味蕾帶來嶄新衝擊😳
同區美食🍧: #piggyfoodiein銅鑼灣