喺銅鑼灣轉角,裝修走簡約南洋風,白牆襯木系桌椅,仲有幾盆假椰樹🌴(係,我摸過,真係膠嘅),瞬間有種「偽旅行」感覺——去唔到新加坡,食餐好嘅補數啦! 🍖 榴槤咖啡骨:暗黑料理定驚喜? 一上枱,榴槤味撲鼻到隔籬枱個姐姐擰轉頭望。咬落去——咦?咖啡嘅苦香居然同榴槤嘅濃郁打和咗,排骨肉仲嫩到「骨肉分離」!朋友仲笑:「呢味應該改名叫『東南亞分手料理』,食完唔係愛就係恨!」🍝 辣椒蟹忌廉意粉:軟殼蟹嘅華麗逆襲闊條麵掛滿橙紅色醬汁,忌廉中和咗辣椒蟹嘅霸道,辣度似「新加坡阿嬤嘅溫柔」。重點係嗰隻軟殼蟹,炸到酥脆仲帶蟹膏,食到「吱吱聲」嘅程度。唯一投訴:蟹肉絲呢?俾多兩條唔該! 🐟 叁芭魔鬼魚:懶人恩物 成塊魚冇骨!叁芭醬甜辣適中,仲有洋蔥絲提香,啖啖肉食到朋友突然文青上身:「原來魔鬼魚先係海洋界豆腐⋯⋯」(醒醒,你食緊魚啊) 🍹 飲品雙姝:美祿爆炸 vs 玫瑰露恐龍「美祿爆炸」係童年回憶加強版——朱古力粉多到似火山爆發🌋,飲完成個嘴似偷食阿華田;「玫瑰露恐龍」就係少女心陷阱,粉紅色+美祿粉,甜到愛情小説結局咁。温馨提示:糖尿病人士請自備胰島素。 後記埋單$630,同飛新加坡比梗係平啦(機票錢

🍖 榴槤咖啡骨:暗黑料理定驚喜?

🍝 辣椒蟹忌廉意粉:軟殼蟹嘅華麗逆襲

🐟 叁芭魔鬼魚:懶人恩物

🍹 飲品雙姝:美祿爆炸 vs 玫瑰露恐龍

後記
埋單$630,同飛新加坡比梗係平啦(機票錢慳返!)。環境舒服到傾偈傾到忘形,仲要冇人催交枱。唯一遺憾:冇試到傳說中「空殼辣椒蟹」⋯⋯睇嚟要encore驗證下係咪真係伏!
2025-06-17
$310 (Dinner)
餐廳用白色同綠色作為主調, 睇得好舒服💚 環境闊落, 性價比唔錯嘅樓上新加坡菜! 🇸🇬 可以嘗試到唔同嘅特別菜式, 侍應都好Nice好友善🥹Using white and green as the main colors, creating a visually soothing environment. The Singaporean cuisine offers good value for money! You can try out various special dishes while being served by super nice staff————————————————食物 Food:❆ Chilli Crab Sauce Pappardelle $178 辣椒蟹忌廉醬意大利蛋麵擺盤好精緻🦀 忌廉醬少少辣好惹味, 蛋麵都好掛汁! 越食越開胃🤤The presentation is exquisite! The creamy sauce is slightly spicy and very flavorful, and the pappardelle is wel

————————————————
食物 Food:
The presentation is exquisite! The creamy sauce is slightly spicy and very flavorful, and the pappardelle is well-coated with sauce!

❆ Marmite Chicken Lollipop $88
馬蜜樂樂雞表面鋪滿白芝麻食落好香口! 媽蜜係釀酒酵母提取物, 又鹹又甜咬落脆口! 🍗
The crispy white sesame-covered Marmite chicken lollipop is delicious! Marmite, made from yeast extract, is both salty and sweet, providing a satisfying crunch.

❆ Garlic Kang Kong $88
唔油膩嘅炒通菜, 可以中和意大利麵同埋雞嘅鹹味🥬
A non-greasy stir-fried water spinach dish that helps balance out the saltiness of the pappardelle and chicken.

❆ Kaya Overload $68
超邪惡嘅甜品! 😈三層吐司夾住牛油, 花生醬, 咖央醬, 朱古力醬, 新一年放肆少少唔緊要啦😏
An indulgent dessert! Three layers of toast filled with butter, peanut butter, coffee-flavored sauce, and chocolate sauce.

❆ Milo Explosion 美祿爆炸 $58
無數嘅美樂波波同埋一大堆美祿粉!!🤎
Numerous milo bubbles and a heap of milo powder make up this sweet drink

❆ Bandung Dinosaur $48
好得意嘅迷人粉紅色嘢飲, 飲落有玫瑰露嘅清新! 表面都係有一大層嘅美祿粉🩷
A charming and delightful pink beverage with rose syrup that is both refreshing and flavorful.

————————————————
整體 Overall:
✦ 價格 Price: 4.4/5
✦ 味道 Taste: 4.4/5
✦ 服務 Service: 4.4/5
✦ 環境 Ambience: 4.2/5
✦ 再訪指數 Visit again: 4.4/5

A.T.A.S (銅鑼灣)
@atas
📍地址 Address:
⏰營業時間 Opening hours:
Mon - Sun 12:00-22:00

6 day(s) ago 0 views
自從舊年去過新加坡旅行,一直對當地美食念念不忘。走遍港島終於在銅鑼灣發現這家極具南洋風情的融合菜館,完美重現獅城地道滋味!✨ 招牌麥片脆蝦將新加坡經典菜式演繹得淋漓盡致。金黃酥脆的軟殼蝦經師傅細心處理,連蝦頭都清理得一乾二淨。特別喜歡那層秘製麥片脆衣,讓每口都充滿驚喜的層次感。✨ 金沙骨香襲人選用肉質飽滿的豬肋骨,裹上星洲特色鹹蛋黃醬。濃郁蛋香與肉汁完美交融,調味恰到好處,完全不會覺得膩口。✨ 星洲辣蟹饅頭主廚特調的辣椒蟹醬用料毫不手軟,鮮甜蟹肉與秘製醬汁讓人一秒回到新加坡海岸。搭配現炸小饅頭,外脆內軟的口感令人欲罷不能。✨ 參芭醬燒魔鬼魚肉質細嫩如豆腐的魔鬼魚,佐以融合蝦膏與酸柑的參芭醬。微辣中帶點酸甜,既開胃又能帶出魚肉鮮甜,風味層次相當精彩。✨ 必點星洲特飲「美祿風暴」將新加坡國民飲品升級,加入Oreo餅乾和朱古力脆珠,濃郁卻不甜膩。「黑玫瑰露恐龍」同樣驚艷,絕對是甜品控的最愛。這家隱世小店不僅重現正宗星洲味,更在傳統中注入創意。無論是懷念新加坡美食,還是想嘗鮮的朋友,都值得來體驗這場南洋風味盛宴!

✨ 招牌麥片脆蝦

✨ 金沙骨香襲人

✨ 星洲辣蟹饅頭

✨ 參芭醬燒魔鬼魚

✨ 必點星洲特飲

係銅鑼灣發現左間好chill既樓上星馬fusion菜!☀️入面有超大玻璃 採光同空間十足好似去到田園既感覺咁休閒🪴叫既每道菜都超好味😋羅惹Rojak係一道好地道既前菜!用左蘋果菠蘿加左啲脆卜卜既豆卜同油炸鬼🍏🍍撈埋自製既羅惹醬、花生芝麻碎甜甜地好開胃!食完想再食肉骨茶足料!有排骨有蘿蔔🐖湯底清甜好香胡椒味好岩落左幾日雨濕立立既天氣食!排骨都煲得好腍好入味送飯真係一流!加埋仲有油炸鬼做配菜脆卜卜浸落肉骨茶既湯都出奇地襯!鹹蛋排骨🥚🥚上菜個陣已經見到超多超香每一舊排骨都俾鹹蛋包圍住每一啖都食到鹹蛋既鹹香排骨肉質鬆軟加上外面炸到脆卜卜口感好豐富鹹蛋亦都調味得岩岩好食到鹹香味之餘都唔會太鹹食完都唔會膩玫瑰青檸水🌹加左玫瑰露既青檸水🍋少少酸味加上淡淡玫瑰味好適合襯呢餐濃味既野食清新到成個口腔 飲完可以繼續食!美祿爆炸🍫食新加坡野一定要飲美祿美祿真係多到爆炸!超香濃美祿味 但甜味適中仲有落左好多美祿波波係我飲過甜度最岩我既美祿!大家黎到銅鑼灣可以黎呢間試下呀💕
係銅鑼灣發現左間好chill既樓上星馬fusion菜!☀️
入面有超大玻璃 採光同空間十足
好似去到田園既感覺咁休閒🪴
叫既每道菜都超好味😋

羅惹Rojak
係一道好地道既前菜!
用左蘋果菠蘿加左啲脆卜卜既豆卜同油炸鬼🍏🍍
撈埋自製既羅惹醬、花生芝麻碎
甜甜地好開胃!
食完想再食

足料!有排骨有蘿蔔🐖
湯底清甜好香胡椒味
好岩落左幾日雨濕立立既天氣食!
排骨都煲得好腍好入味
送飯真係一流!
加埋仲有油炸鬼做配菜
脆卜卜浸落肉骨茶既湯都出奇地襯!

鹹蛋排骨🥚🥚

玫瑰青檸水🌹
加左玫瑰露既青檸水🍋
少少酸味加上淡淡玫瑰味
好適合襯呢餐濃味既野食
清新到成個口腔 飲完可以繼續食!

美祿爆炸🍫
食新加坡野一定要飲美祿
美祿真係多到爆炸!
超香濃美祿味 但甜味適中
仲有落左好多美祿波波
係我飲過甜度最岩我既美祿!

大家黎到銅鑼灣可以黎呢間試下呀💕
2025-08-03
$200 (Lunch)
🇸🇬榴槤控必吃𝕝貓山王榴槤咖央多士在銅鑼灣的新加坡菜 Fusion餐廳最近新出貓山王榴蓮爆醬喜歡吃榴槤的朋友一定要試😋餐廳座位頗多亦寬敞有個角落有大玻璃望出去有電車巴士的街道, 視野廣闊還可拍到歷史悠久的大押招牌𖧷 貓山王榴蓮爆醬表面搽滿榴槤蓉及開心果粒足足有3層牛油及咖央醬榴槤味好濃郁, 多士焗到好脆𖧷辣椒蟹忌廉醬義大利蛋麵闊條麵好掛汁, 老虎蝦頗大隻忌廉醬中和了辣椒蟹的辣度𖧷 奶油麥片軟殼蝦外觀金黃酥脆口感上酥脆與鮮嫩交織奶香與焦香融合, 味道均衡𖧷 美祿爆炸童年回憶加強版朱古力粉多到似火山爆發𖧷 班蘭奶茶這杯好特別出面餐廳好少有
🇸🇬榴槤控必吃𝕝貓山王榴槤咖央多士
在銅鑼灣的新加坡菜 Fusion餐廳
最近新出貓山王榴蓮爆醬
喜歡吃榴槤的朋友一定要試😋
餐廳座位頗多亦寬敞
有個角落有大玻璃
望出去有電車巴士的街道, 視野廣闊
還可拍到歷史悠久的大押招牌

𖧷 貓山王榴蓮爆醬
表面搽滿榴槤蓉及開心果粒
足足有3層牛油及咖央醬
榴槤味好濃郁, 多士焗到好脆

𖧷辣椒蟹忌廉醬義大利蛋麵
闊條麵好掛汁, 老虎蝦頗大隻
忌廉醬中和了辣椒蟹的辣度

𖧷 奶油麥片軟殼蝦
外觀金黃酥脆
口感上酥脆與鮮嫩交織
奶香與焦香融合, 味道均衡

𖧷 美祿爆炸
童年回憶加強版
朱古力粉多到似火山爆發

𖧷 班蘭奶茶
這杯好特別出面餐廳好少有
2025-07-27 0 views
呢間上樓嘅新加坡fusion餐廳,簡約淺色系裝修風格,配大玻璃窗,採光度充足,地方闊落舒適。店員親切好客,又有禮貌。斑斕薏米水淡淡嘅斑斕香,微甜,薏米有咬口,清新解暑,夏天飲夠曬fresh。美祿爆炸如果想試重口味嘅特飲,可以選擇美祿爆炸,比美祿恐龍更高層次;上面有大量美祿粉,美祿可可球同曲奇,十分邪惡,啫甜嘅朋友應該會好鍾意。甜辣鷄軟骨自家製甜辣醬汁甜多過辣,上面撒咗芝麻,雞軟骨香口有嚼勁。不過食呢個小食要與時間競賽(趁熱食),因為凍左之後醬汁同雞軟骨們就會結成一團,難捨難離好難分開。😂老虎蝦喇沙喇沙材料十足,有大大隻開邊虎蝦、雞蛋、豆卜同埋好彈牙嘅魚蛋。麵底揀咗米粉加油麵兩溝,即「摻摻」。湯底唔算好辣,如果椰奶味再重啲,會更香濃,整體味道都滿意。肉骨茶肉骨茶藥材味唔算重,有蒜頭同胡椒嘅辛辣;排骨有好多件,份量足!加左白蘿蔔,令肉骨茶辛辣得黎帶清甜。油炸鬼凍左都好脆口,好味!😋

斑斕薏米水

美祿爆炸

甜辣鷄軟骨
自家製甜辣醬汁甜多過辣,上面撒咗芝麻,雞軟骨香口有嚼勁。

老虎蝦喇沙

肉骨茶

🇸🇬ATAS主打精緻新加坡菜,地點又方便,菜式選擇多元,啱晒想試新鮮口味又鍾意影相嘅人!!🥰因為啲嘢食都真係幾精緻,而且啲食物都幾有水準,餐廳開業冇耐,小編已經有嚟食過,果然過咗咁耐水準都仲keep到🥰.🐷叄岜蟹肉炒飯 Sambal Crab Meat Fried Rice
炒飯粒粒分明,加入咁香叄岜醬同大大粒蟹肉,濃香微辣,唔會太油,帶有東南亞特色嘅鮮味😂😂😂😂😂 食落口感同層次都好突出,蟹肉夠新鮮🦀.🐷鹹蛋軟殼蝦 Salted Egg Soft Shell Prawns
軟殼蝦外層香脆,包住濃香鹹蛋黃醬,蝦肉鮮甜唔腥,鹹香味道非常突出,小食嚟講好討喜,鹹蛋控不能錯過😭😭😭.🐷沙嗲雞串 Chicken Satay Skewers🐔🐣
雞串燒到啱啱好,肉質嫩滑,沙嗲醬濃郁帶花生香,入口啖啖肉香🥰.🐷斑蘭薏米水 Pandan Barley💧
味道清甜帶淡淡斑蘭香,同時有薏米嘅口感,飲落清熱解渴💧💧.🐷咖啡祿 Kopo-Lo☕️
賣相精緻,層次分明,咖啡香濃滑順,入口有啲似馬來西亞Kopi冰凍版,帶淡淡椰香😂 啱晒消暑之餘又易入口🥰.ATAS
📍銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
🐷沙嗲雞串 Chicken Satay Skewers🐔🐣
🐷斑蘭薏米水 Pandan Barley💧
味道清甜帶淡淡斑蘭香,同時有薏米嘅口感,飲落清熱解渴💧💧
🐷咖啡祿 Kopo-Lo☕️
ATAS
📍銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
#吃貨日常 #香港 #Cafe #Fusion #東南亞菜 #甜品 #飲品 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #hkfoodie #foodiehk #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食
2025-07-24 0 views
今日喺銅鑼灣行完街之後決定揀間舖頭食飯, 竟然畀我發現有一間新加坡嘅餐廳!我都冇試過喺香港度食新加坡嘅菜式!入到去間餐廳嘅氣氛都好休閒, 用木色同埋綠色做主題, 有一種熱帶嘅感覺!店員好熱心咁樣用星加坡食式嘅廣東話同我介紹菜式, 感覺好有趣!亦覺得佢哋好熱情!Sambal Crab Meat Fried Rice $168叁芭蟹肉炒飯呢個炒飯裏面有好多好大粒蟹肉!個飯亦都炒得粒粒分明同埋好惹味!Salted Egg Pork Ribs $128鹹蛋排骨鹹蛋黃炸魚皮就食得多, 但鹹蛋黃排骨就未試過喎!排骨啖啖肉配上鹹蛋黃醬好夾!Garlic Kang Kong $88蒜蓉炒通心菜除咗蒜蓉之外佢亦都加咗啲肉粒落去炒!送飯好啱!Pandan Barley $38班斕薏米水, 飲得出淡淡嘅班蘭味, 配上薏米感覺好清新!而家天氣又開始潮濕, 係時候飲薏去下濕啦!Rose Limau 玫瑰青檸水$30第一次飲玫瑰青檸!望落去啲顏色都好靚!滿滿嘅玫瑰味!Kaya Overload $68佢係一個三層嘅脆口多士!夾咗香濃ge朱古力花生醬牛油同埋咖椰醬!個面再灑上美祿粉!食埋呢個甜品係一個完美嘅結尾!

叁芭蟹肉炒飯
Salted Egg Pork Ribs $128
鹹蛋排骨
Garlic Kang Kong $88
蒜蓉炒通心菜
除咗蒜蓉之外佢亦都加咗啲肉粒落去炒!
送飯好啱!
Pandan Barley $38
Rose Limau 玫瑰青檸水$30
第一次飲玫瑰青檸!望落去啲顏色都好靚!滿滿嘅玫瑰味!

Kaya Overload $68

Dining Offer
Tasting Event
2025-07-22 262 views
辣椒蟹肉醬鮮蝦配闊條意粉🍝辣椒蟹肉醬屬於此店signature, 首次嚟到一定要叫呢個試試,味道濃香微辣帶甜,附有輕微嘅蟹肉香,蝦肉大大隻啖啖肉好咬口,闊條意粉出奇地夾,意粉口感軟綿綿,辣椒蟹肉醬使人開胃。Kaya多士🥪第二樣必食嘅一定咖央多士,差唔多每堂下都有叫,脆卜卜多士底、中間夾住加央醬同牛油,急不及待食。Pandan Milk Tea 🧋Pandan都是星加坡嘅味道,滲入凍奶茶裏邊,清新怡人的感覺。總括來說,ATAS有正宗嘅星加坡美食,環境舒適
辣椒蟹肉醬鮮蝦配闊條意粉🍝

Kaya多士🥪

Pandan Milk Tea 🧋

總括來說,ATAS有正宗嘅星加坡美食,環境舒適
Dining Offer
Tasting Event
2025-07-20 243 views
ATAS大玻璃嘅設計,望出去街景恰巧高咗一層,視野廣闊,內部有南洋風格,座位寬敞,坐得舒服。囉喏系一道充滿熱帶風味嘅沙律,有沙葛、青蘋果、菠蘿、油條,以蝦醬同辣椒醬拌勻,撒上碎花生、白芝麻,甜鹹酸辣好開胃。同事話呢個沙律每家都有不同配搭,個囉喏汁同當地近乎一樣味。新加坡喇沙配油麵米粉,椰漿香濃,辣味好輕微,油麵米粉吸滿湯汁,豆卜、鮮蝦、雞蛋同白魚蛋,好豐富。我更鍾意沙嗲米粉,個汁撈米粉好好味,加埋土魷、豆卜、通菜、腩肉、鮮蝦、肉碎,醬汁香濃,令人食到唔想停。整體嚟講,呢間餐廳嘅食物味道真係唔錯,侍應員幾有禮貌,出餐幾快。環境同服務都幾有水準,值得再嚟!

2025-07-16
$185 (Lunch)
  • 叻沙
  • 囉喏
啱啱去完新加坡旅行,返嚟香港又好想食新加坡菜🤤但香港地嘅新加坡餐廳真係少之又少🫣不過好好彩喺銅鑼灣搵到呢一間有特色又貼近新加坡本土風味嘅fusion餐廳👍🏼🦐麥片軟殼蝦新加坡其中一個好出名嘅菜式,呢度亦都處理得好好👍🏼軟殼蝦炸得好鬆脆,而且餐廳將蝦頭內臟都清理等我哋可以無顧慮咁樣大啖大啖咁食🤤加埋成碟嘅麥片,令到軟殼蝦更加香口,層次都好豐富🤭🍖鹹蛋黃排骨充滿新加坡特色嘅鹹蛋黃醬,加上啖啖肉嘅排骨,味道好香口但醬汁又唔會過多唔會令人覺得有好大負擔😙🦀辣椒蟹肉醬配炸饅頭辣椒蟹肉醬用料十足,亦都複製到新加坡辣椒蟹嘅風味,配上內脆外軟既炸饅頭去食係一個絕佳嘅配搭😆🐟叄岜魔鬼魚魔鬼魚嘅魚肉鮮嫩細滑,而且唔多骨🤣加上有少少辣嘅叄岜醬,味道惹味,但亦都唔會蓋過魚嘅鮮味👍🏼味道嘅層次豐富,除咗辣椒之外仲有蝦膏同埋酸柑,簡直係酸辣香甜都齊晒🤭🍹美祿爆炸/黑玫瑰露恐龍兩杯飲品都好邪惡,尤其是係美祿爆炸🤣美祿係新加坡當地好多人飲嘅飲品,加埋朱古力脆波同埋Oreo,甜而不膩,十分推薦👍🏼

🦐麥片軟殼蝦

麥片軟殼蝦
鹹蛋黃排骨
叄岜魔鬼魚
2025-07-15
$350 (Dinner)
美祿爆炸/黑玫瑰露恐龍
  • 美祿爆炸
  • 奶油麥片老虎蝦
  • 玫瑰露恐龍
2025-07-20 224 views
A.T.A.S位於銅鑼灣鬧市新加坡菜餐廳,白色為底色,綠色為主調,餐廳綠色壁畫、植物、椅子,裝潢簡約自然,猶如鬧市中的一片綠洲,令食客可以休憩放鬆片刻。侍應親切有禮。叁岜蟹肉炒飯:炒飯鑊氣十足,炒至粒粒分明,色澤油亮誘人。蟹肉鮮甜,分量頗多,搭配蔥花蛋粒魚籽,魚籽卜卜脆,在口中爆開,每一口都充滿蛋香和鮮味,口感有趣,微辣叁岜醬令炒飯惹味,青檸汁令炒飯清新開胃。叁岜魔鬼魚:肉質彈牙嫩滑,只有大骨,沒有小魚刺,容易入口,搭配濃郁辣味叁岜醬,紅蔥頭絲,同樣辛香惹味。五香卷:酥脆豆腐皮包住五香豬肉、蝦肉,外面酥脆香口,內面鮮香彈牙,沾上酸甜醬,很有風味。斑斕薏米水:清香斑斕汁,搭配煙韌薏米,清熱解渴止辣。A.T.A.S (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
A.T.A.S

斑斕薏米水:清香斑斕汁,搭配煙韌薏米,清熱解渴止辣。

A.T.A.S (銅鑼灣)
2025-07-20 279 views
ATAS 是一家專注於新加坡菜的餐廳,以其新鮮的食材和地道的風味而聞名。沙爹雞肉串(四串)雞肉串色澤金黃,外焦內嫩。肉質鮮嫩多汁,搭配特製的花生醬,濃郁而不膩。花生醬的香氣和微微的辣味提升了整體口感,讓人忍不住一口接一口。炸魚片米粉炸魚片米粉是一道口感豐富的菜品,米粉煮得恰到好處,滑順且有嚼勁。魚片外酥內嫩,搭配清淡的高湯,讓整道菜的風味更加圓潤。米粉吸收了高湯的精華,讓每一口都充滿鮮味。炒褔建麵炒褔建麵色澤誘人,麵條炒得香氣四溢,搭配了新鮮的蔬菜和海鮮,口感層次豐富。柑桔水(凍)飲品的酸甜平衡得當,柑橘的香氣彌漫,給人帶來一種清新的感覺。冰涼的口感令炎熱的天氣瞬間舒緩,是一道絕佳的伴餐選擇。美祿爆炸濃厚的美祿味道,朱古力波波香脆可口。

沙爹雞肉串(四串)

炸魚片米粉

炒褔建麵

柑桔水(凍)

美祿爆炸
濃厚的美祿味道,朱古力波波香脆可口。
2025-07-19 332 views
喺銅鑼灣搵到間隱藏喺樓上嘅Fusion新加坡菜,裝修風格清新舒服,綠配白嘅色調,價錢合理,服務貼心,會主動關心客人食嘢嘅狀態,好適合附近返工返學嘅人當日常飯堂! .而家買兩個午市套餐,第二個有7折優惠,超抵食!.🌟新加坡排骨蝦麵 可以揀湯麵或者撈麵,又可以揀米粉、油麵或者雙拼,蝦肉新鮮彈牙,排骨肉多又嫩,燉到輕輕一夾就骨肉分離,份量十足!湯底蝦味濃郁但唔會過鹹,加埋通菜,爽脆清甜,多重口感,食到好滿足! .🌟肉骨茶 排骨份量多,燉到筷子一掂就散,肉質嫩滑又吸晒湯汁,湯底胡椒味超濃郁,配油炸鬼浸湯三秒,吸滿精華,外軟內酥,超夾!白飯乾身粒粒分明,加湯撈飯一流! .🌟咖椰吐司 經典南洋早餐,多士烤到脆卜卜,夾住冰凍牛油,一咬落去咖椰醬香甜濃郁,同微鹹嘅牛油完美融合~外熱內冰、外脆內滑嘅口感超邪惡,好食到停唔到口!
而家買兩個午市套餐,第二個有7折優惠,超抵食!
🌟新加坡排骨蝦麵
薑汁奶茶  +  咖啡祿
咖椰吐司
新加坡排骨蝦面
薑汁奶茶  +  咖啡祿
銅鑼灣Fusion新加坡菜🇸🇬.ᐟ‪‪.ᐟ新出貓山王榴槤咖央多士🍞好吾好食?★ 老虎蝦忌應醬義大利蛋麵 $178 (3.9/5)幾中意寛意粉有蛋香,有厚度有咬口!忌廉醬偏甜微辣掛汁,入面仲有蟹肉!老虎蝦好大隻,不過肉質彈牙啲就更好!★ 新加坡咖喱牛腩$168 (3.8/5)咖喱濃郁好惹味,有啲似港式鹹咖喱多咗陣香料椰汁味,辣度都有譚仔5少辣!牛腩軟腍好入味,不過份量有啲少~仲有香軟薯仔粒,加分位係薄餅超級香脆!★ 貓山王榴槤咖央多士$98 (3/5)足足有3層牛油+咖央醬!表面搽滿榴槤蓉+開心果粒,有少少吾夾~榴槤味太濃會蓋過咖央味!大讚多士焗到好脆!私心覺得佢哋嘅美祿版夾啲🤤★ 美祿爆炸 $58 (5/5)必點♥️上面有美祿穀物脆波、美祿餅、中間一層厚美祿粉,飲到最後都好濃郁!一大杯可以share/當甜品都正!📍A.T.A.S (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
銅鑼灣Fusion新加坡菜🇸🇬.ᐟ‪‪.ᐟ
新出貓山王榴槤咖央多士🍞好吾好食?

★ 老虎蝦忌應醬義大利蛋麵 $178 (3.9/5)

★ 新加坡咖喱牛腩$168 (3.8/5)

★ 貓山王榴槤咖央多士$98 (3/5)

★ 美祿爆炸 $58 (5/5)

📍A.T.A.S (銅鑼灣)
  • 斑蘭薏米水
  • Milo Explosion