2024-08-06 564 views
今次聽朋友介紹黎試下~喇沙嘅湯底鮮美濃郁,充滿咗各種香料嘅香氣😋喇沙湯底以辣椒、咖喱粉、椰漿同其他香料熬煮而成🤩帶出一種深厚嘅味道😚食落去,可以感受到辣椒嘅辣勁同咖喱粉嘅香辣味😋同時又能夠品嚐到各種海鮮、肉類同香料嘅鮮美滋味。喇沙通常配上米粉、豆芽、蝦、魚片等配料😍增添了口感的層次,令味道更加豐富😛海南雞嘅肉質嫩滑多汁😛經過特殊的烹調方法,保持住咗雞肉嘅鮮嫩口感🥹每一口雞肉都帶出一種濃郁嘅雞香😍雞湯煮熟,吸收咗雞湯嘅鮮甜味道,令飯粒散發出一種獨特嘅香氣咖椰吐司嘅底部通常會塗上濃郁嘅咖椰醬,帶出一種濃厚嘅椰子香氣🤭而吐司本身鬆軟綿密🙂‍↔️每一口都能夠感受到吐司嘅香脆外皮同鬆軟內層🤣咖椰吐司的口感豐富🙂‍↔️雞翼經過炸至金黃酥脆,外皮酥脆口感,內裡肉質嫩滑多汁🥰炸至剛剛好嘅狀態,保留住雞翼嘅鮮嫩口感🙂‍↔️每一口都令人愛不釋手。黃薑係主要調味料😆帶出一種濃郁嘅薑味,令整個菜式更加香濃😌總括而言,好推薦大家平時放lunch或者放工都可以過嚟試吓😌去完新加坡嘅我都覺得呢間嘢算正宗😙口味都幾適合大眾😛唔錯唔錯~
今次聽朋友介紹黎試下~