2021-02-04 749 views
今日放學經過寶琳新都城,屋企人話唔想煮晚飯🙈但係而家又有六點禁堂食🤦🏻‍♀️就打算買外賣返屋企~見到呢間台灣餐廳感覺幾正🥰就嚟試吓~佢有唔同款式嘅台灣菜,價錢經濟又實惠👍🏻唔錯😚秘罈酸菜魚湯飯$68係冬日限定嘅酸菜魚☺️辣辣地嘅酸菜魚,仲有好多娃娃菜,酸菜等等~好濃郁嘅湯底😆酸菜魚幾新鮮🥰酸酸地,幾正👍🏻煲仔塔香三杯雞$52好香好濃郁嘅三杯雞😋調味幾好😊送飯一流☺️三杯雞肉質幾滑👍🏻食落啖啖肉😆滷水雞翼五隻$42雞翼大大隻🤩滷水味幾濃☺️鹹鹹地,同樣好好送飯🥰台灣烤香腸$28好鍾意食台灣腸😍佢切成一片片薄片,食落己有咬口😚涼拌黑醋茄子$8有三個大大嚿茄子🍆平時好鍾意食茄子💕呢個茄子中間有啲肉碎醬料,配埋黑醋,酸酸地又鹹鹹地,好好味😋黑糖珍珠鮮奶熱少甜$29叫咗少甜,其實都仲係幾甜🙈好濃嘅黑糖味☺️鮮奶味都幾濃郁🥰珍珠咬落幾彈牙🤩軟軟淋淋,唔錯👍🏻芝士奶蓋阿華田凍半甜少冰$25好濃嘅阿華田味💕叫咗半甜,所以比黑糖珍珠鮮奶感覺冇咁甜~表面嘅芝士奶蓋幾香幾滑🥰口感幾好☺️餐廳職員嘅服務態度好好💕值得幫襯👍🏻

秘罈酸菜魚湯飯$68

煲仔塔香三杯雞$52

滷水雞翼五隻$42
雞翼大大隻🤩滷水味幾濃☺️鹹鹹地,同樣好好送飯🥰

台灣烤香腸$28
好鍾意食台灣腸😍佢切成一片片薄片,食落己有咬口😚

涼拌黑醋茄子$8

黑糖珍珠鮮奶熱少甜$29