2020-03-21 145 views
放工跟左同事返將軍澳新都城屋企,諗住幫忙處理一點事情,點知佢老公已經做好,那我們就走左去商場食晚餐,同事帶我去左一間以台南風味作招徠的四季良晨,佢話食物質素不俗,價錢合理,讓我試試如何?店內裝飾擺設雅緻,有文青風格,我最喜歡牆上大大小小七彩繽紛的花朵,增添不少氣氛。餐廳採用半自助方式,入座後,客人需去收銀台購買食物,然後由店員遞餐。原盅燉湯上湯浸時菜鹽酥雞排(雞肉飯),每日限量的原盅燉湯足料夠火喉,味道鮮甜,上湯浸時菜林甜。鹽酥雞排大大塊,炸得酥脆可口,雞肉飯份量不少,鮮嫩的雞肉鋪滿飯面,美味又吃到飽。花枝丸水餃麵(清雞湯):花枝丸彈牙,水餃皮滑餡鮮,清雞湯底清甜,配台灣麵,幼滑香甜,加左滷水蛋,都好入味。台南手工餡餅:即煎餡餅的餡料有肉汁亦有鮮味。如果煎耐一點,令到兩面有香脆口感就最好。台灣烤香腸:台灣香腸出名外層脆口,鮮甜有肉汁。十勝紅豆奶茶:有點像紅豆冰,有奶茶味,十勝紅豆林甜。芝士奶蓋阿華田:普通阿華田飲得多,原來加左芝士奶蓋,味道更佳,甜度適中帶少許咸味,濃郁滑順好好飲。
台灣烤香腸:台灣香腸出名外層脆口,鮮甜有肉汁。
2020-03-11
2020-03-18 126 views
今日放下晝,去左將軍澳新都城中心行街街,之後去食下午茶。喺商場行左一圈,見到這間台式食店「四季良晨」,看了門外餐牌,原來店舖是以台南風味作招徠,正合我倆心意,一於不作他想。雖然已經過了午市繁忙時間,但估唔到餐廳仍然非常旺場,幸好很快就已經可以入座。店內裝修非常特別,既休閒又不失時尚感,加上入面有好多打卡位,例如牆身鋪滿了花花裝飾,甚至連書櫃上嘅書本亦可以讓客人任睇,真係文青味十足,最適合邊食邊影。餐廳採半自助形式,客人要先記下檯號,然後到收銀處下單,之後侍應會將食物逐一送上。我哋揀左一個湯飯、兩份下午茶、幾款小食同飲品。先講下個士林胡椒豬肚湯飯 ($62),份量真係好足,豬肚湯同飯分開盛載,個湯飲落帶點胡椒辣香,但又唔會好嗆喉,十分暖胃。豬肚幾爽口,而且洗得夠乾淨,加上以酸菜及芹菜等提味,用來送飯一流!芝士醬酥排骨吐司 ($28):呢個係星期一至五,下午茶時段先有得叫。估唔到咁大份,麵包好厚身,入面塊豬扒炸得又香又酥脆,肉質不覺嚡,配埋芝士醬食,簡直是大滿足!另外呢款台式蛋餅 + 地瓜薯條 ($36)  味道亦唔錯,蛋餅有火腿同肉鬆兩款口味可供選擇,咁梗係揀我至愛嘅肉鬆啦!件蛋餅嘅外皮

另外呢款台式蛋餅 + 地瓜薯條 ($36)  味道亦唔錯,蛋餅有火腿同肉鬆兩款口味可供選擇,咁梗係揀我至愛嘅肉鬆啦!件蛋餅嘅外皮雖然唔算酥脆,不過啲肉鬆好香口,而且份量亦落得頗重手,配埋帶淡淡蕃薯甜香的地瓜薯條一齊食,口感豐富。

另外點左幾款小食,有涼拌黑醋茄子 (+$8)、蕃茄濃湯水餃同台灣烤香腸。茄子煮得夠腍,而且好入味,吃起來酸甜又帶點辣勁,很開胃。

蕃茄濃湯水餃 ($28/4隻):個湯底調校得唔錯,入口微酸微甜。水餃味道亦不俗,雖然係以肉為主,但入面嘅肥肉比例唔係好高,加上餃皮質感爽滑,很有麵筋的彈性,好吃!

台灣烤香腸 ($28):香腸的表皮烤得很脆,食落煙煙韌韌,好有咬口,而且味道不會太鹹、也不會太甜,加上肥瘦比例剛好,入口完全沒有油膩感,多汁又彈牙,正。

天氣有點凍,大家都想喝點熱飲暖暖身,杯黑糖珍珠鮮奶 ($29)  相當足料,珍珠份量下得很慷慨,鮮奶奶味超濃郁,完美組合。另外黑糖生薑茶 ($24) 功效亦唔錯,內有數片生薑,醒胃驅寒,特別適合這種天氣飲用!
Tea
約左朋友喺寶琳食野, 不約而同都想食台灣菜, 牛肉麵湯底yummy. 又食百佳隔離嘅四季良晨啦, 個menu實在太多野揀了, 心多嘅我地例牌一人一個餐加小食share.•滷水豬手麵 x 地獄湯 (HKD67)一碟四大件充滿骨膠原嘅豬手, 一咬就離骨之餘豬皮仲好厚身呢, 台灣麵口感夠滑, 地獄湯夠辣. •鹽酥雞排麵 x 麻辣牛肉湯 (HKD63)現炸鹽酥雞排外脆內熱, 雞肉嫩而juicy, 我最鐘意佢薄薄嘅鹽酥炸皮, 脆口而唔熱氣. 原本味道濃郁嘅牛肉湯加上辣油, 嗜辣嘅我表示想一飲而盡的.•煲仔塔香三杯雞 (HKD52)放滿件件嫩雞🐓, 原粒蒜頭🧄, 大大片洋蔥🧅, 勁多九層塔🌱, 陣陣三杯雞酒氣味嘅煲仔每次黎都要食, 調味豐富又足料, 每次啲雞肉都好嫩又唔dry👍🏻. •涼拌黑醋茄子x 涼拌貓耳朵 (+HKD15)一碟3件超厚切涼拌黑醋茄子🍆非常入味, 細細粒雲耳勁開胃呢.•幸福紅豆與豆乳 (HKD24)乍暖還寒嘅天氣, 我都係來杯熱豆漿, 加入腍軟細豆甜啲好味啲. •芝士奶蓋桂花烏龍茶 (HKD23)芝士奶蓋足足有個杯1/3咁厚!! 原個茶包沖茶味香濃, 唔怪得成日都咁多人食啦👍🏻

滷水豬手麵 x 地獄湯 (HKD67)
滷水豬手麵 x 地獄湯
滷水豬手

鹽酥雞排麵 x 麻辣牛肉湯 (HKD63)
鹽酥雞排麵 x 麻辣牛肉湯
台灣麵

煲仔塔香三杯雞 (HKD52)
煲仔塔香三杯雞

涼拌黑醋茄子x 涼拌貓耳朵 (+HKD15)
涼拌黑醋茄子
涼拌貓耳朵

幸福紅豆與豆乳 (HKD24)
幸福紅豆與豆乳

芝士奶蓋桂花烏龍茶 (HKD23)
芝士奶蓋桂花烏龍茶

芝士奶蓋足足有個杯1/3咁厚!! 原個茶包沖茶味香濃, 唔怪得成日都咁多人食啦👍🏻.
2020-03-05
$80 (Lunch)
滷水豬手麵 x 地獄湯
涼拌黑醋茄子
幸福紅豆與豆乳
芝士奶蓋桂花烏龍茶
2020-03-03 145 views
今晚應朋友邀約, 去左寶琳一間台灣小店開餐。餐廳內面積不大, 裝修什有文青風, 自己去櫃檯落order比錢, 返回座位, 食物由待應送上, 斟水亦係自助, 全日無加一服務費, 非常合理又抵食!Menu上除左有多款食材配搭既台灣麵, 更有飯、台式小食, 仲有大量餐廳調製既台式飲品, 款式令人花多眼亂。【芝士奶蓋阿華田】HK$30阿華田味道濃郁, 經面層芝士奶蓋飲用時, 增添香滑口感, 芝士不會過於鹹, 整體味道很match!【遇見珍珠可可】HK$22珍珠配可可非常少見, 可可甜度岩好, 珍珠煮得很透, 中心位不會有生麵粉口感, 唔錯~【特濃蕃茄雞排麵】HK$62雞排炸起香脆不油膩, keep到些少肉汁, 醃得入味; 麵質很林很滑, 蕃茄湯底甜甜帶微酸, 有唔少林蕃茄+莞茜, 整體食起上黎多一份清新香味, 愈食愈開胃~【麻辣牛肉雞翼米線套餐】HK$69套餐原來指多一碟涼伴青瓜, 青瓜爽脆清新, 加左白醋, 食起黎酸尾尾;本意為湯底是麻辣, 但原來湯底還是牛肉麵的湯底, 味道清清地, 而旁邊會有一碟豆瓣醬, 少少辣, 這算是他們所說的"麻辣"吧; 還有兩隻好林又入味既鹵水雞翼, 同埋好幾片牛

【芝士奶蓋阿華田】HK$30

【遇見珍珠可可】HK$22
芝士奶蓋阿華田

【特濃蕃茄雞排麵】HK$62
特濃蕃茄雞排麵

【麻辣牛肉雞翼米線套餐】HK$69
本意為湯底是麻辣, 但原來湯底還是牛肉麵的湯底, 味道清清地, 而旁邊會有一碟豆瓣醬, 少少辣, 這算是他們所說的"麻辣"吧; 還有兩隻好林又入味既鹵水雞翼, 同埋好幾片牛腱, 牛腱質地很林很滑, 沾上了湯汁, 牛味更加出~
麻辣牛肉雞翼米線套餐

麵類可以加錢追加小食
+$12 涼伴貓耳朵: 雲耳很爽, 不過酸度可以淡少少會更好
+$8 鹵水蛋: 很林很入味

【煲仔 塔香三杯雞】HK$48
煲仔有手掌般大, 熱辣辣上檯, 每件雞件細細件, 炒得好香, 但嫌唔少碎骨, 食既時候要小心
煲仔 塔香三杯雞

2020-03-02
芝士奶蓋阿華田
特濃蕃茄雞排麵
2020-02-19 287 views
四季良晨係位於寶琳既食店,最出名就係多款既台式飲品同埋幾正宗既台灣食物,令到選擇困難症既我難以選擇。-✨原盅燉湯上湯時菜鹽酥雞排雞肉飯($76)原盅燉湯係呢到晚餐其中一個主打菜式,入面非常足料,有大大件既豬肉同埋感受到老火既味道。鹽酥雞排炸得鬆軟香脆,個皮有鹽酥既質感,入面好多肉汁。成個餐個分量真係好大份,一個男仔食都係岩岩好食得唒~-✨原盅燉湯上湯時菜排骨滷肉飯($76)同上面鹽酥雞排餐都係大同小異,只係換左個鹽酥雞排同埋雞肉飯做排骨滷肉飯。滷肉做得咸咸甜甜,非常開胃,唔會一味得個咸字。排骨新鮮炸起,味道幾香,但個人比較中意鹽酥雞排多D~-✨鹽酥花支丸($42)難得黎到食台灣野,我地決定叫多兩款小食,分別係鹽酥花支丸同煎餃子。花支丸好大粒,口感好彈牙,有墨魚既味道,一共有5粒~~ -✨煎餃子($28)煎餃子外層煎到好脆,內裹係豬肉餡,幾推薦呢份小食~✨日本紅豆抹茶($21)抹茶亦都係我既一大最愛,紅豆抹茶呢個配合一如所想咁正,抹茶有少少苦味唔會太甜,岩唒我胃口。✨十勝紅豆奶茶($19)十勝紅豆奶茶味道夠濃郁,紅豆又甜又足料,真心幾出色

✨原盅燉湯上湯時菜鹽酥雞排雞肉飯($76)

✨原盅燉湯上湯時菜排骨滷肉飯($76)

✨鹽酥花支丸($42)

✨煎餃子($28)
煎餃子外層煎到好脆,內裹係豬肉餡,幾推薦呢份小食~

✨日本紅豆抹茶($21)

✨十勝紅豆奶茶($19)
十勝紅豆奶茶味道夠濃郁,紅豆又甜又足料,真心幾出色
2020-02-13
  • 椒鹽花枝丸
  • 鹽酥雞排滷肉飯
  • 煎餃子
6 day(s) ago 0 views
近年將軍澳開了很多餐廳,住在寶琳的朋友介紹我到他那家常去的飯堂吃晚餐。餐廳主打台灣菜及台式茶飲,裝修講究且花心思,一邊是田園風格,另一幅牆則擺滿書本,而每個位置遍布有意義的字句,讓人反思一番。看完餐牌,到收銀台下單及外面拿餐具,食物則由待應端上,半自助形式,沒有加一服務費,整體價錢很合理。我們一人一個餐,一飯一麵,加一客小吃及飲品分享。台南手工餡餅有兩件或四件選擇,扁平的燒餅形狀,脹鼓鼓的,內餡主要是混合豬肉及蔬菜壓成的肉餅,皮厚煙韌,餡料厚實。先切一半,肉汁隨即流出,鹹香味汁濃、肉香,有點像生煎包。蕃茄水餃麵材料就是蕃茄及豬肉餃,麵底是台灣麵條,較乾身有質感,卻不是米線那般煙韌,份量大碗。水餃以豬肉餡為主,餃子皮軟,夾起來較易破掉,蕃茄湯緩緩滲入餡料,甜甜微酸,很開胃。蟲草花杞子豬肚雞湯飯冬天吃些養身暖胃的菜式吧。起初還以為這個湯飯是一鍋上,但原來湯和白飯分開的。蟲草花杞子湯頭有濃郁的藥膳味道,帶點甘甜苦澀,另外還有些補身的食材,蟲草花、杞子、豬肚及雞肉,湯汁無論拌飯吃或是喝起來也挺暖胃。光是飲品也有幾頁選擇,真的要點來一試。黑糖珍珠鮮奶飲品很大杯,幸好點了一杯和朋友分享。黑糖一向偏
台南手工餡餅
先切一半,肉汁隨即流出,鹹香味汁濃、肉香,有點像生煎包。
蕃茄水餃麵
蟲草花杞子豬肚雞湯飯
光是飲品也有幾頁選擇,真的要點來一試。
黑糖珍珠鮮奶
飲品很大杯,幸好點了一杯和朋友分享。黑糖一向偏甜,珍珠煙韌,奶味較濃。
2020-03-27 0 views
👅今晚hapi friday,做考子同媽咪來咗一間店名好優雅既台店食飯,「四季·良晨」店主呢嗰名起得好靚,一聽就深象深刻,難以忙懷。🧡精心醒神既裝潢:店主好有心機咁係每面牆上落足設計,好鐘意佢大大小小不一既木櫃,再配上不同既小植物,賞心悅目👍而另一牆上則擺放左海量嘅書籍,特別留意到-龍紋身的女孩小說,成間店既書卷文藝味頓時大增。✅全部嘢食都俾like喎,唔差唔差,我同阿媽一人點左一款晚餐加一個小食。想講嗰晚餐性格比好高,跟埋原盅燉湯同上湯時菜同野飲,絕對飽肚又滋味,特別要讚佢嘅滷水豬手定食。我媽咪話佢整得夠曬𣺉同入味,我試咗都覺掂喎🔻其他抵讚位:入店量體溫,衞生意識做到足。上菜速度快得驚人,唔會餓親人🤣Just go n try!

滷水豬手定食
滷水豬手定食
  • 滷水豬手
2020-03-27 0 views
台灣嘢食不嬲都係追求性價比高而且味道好繼桂花小幸之後有一間相類似嘅正宗台南口味嘅餐廳。餐廳入邊嘅裝修依然充滿着台南風味裏面亦都包含一啲圖片令到成個氣氛非常舒適優雅用來做午餐真係一流。今次就食咗個鹽酥雞扒滷肉飯,鹽酥雞扒同埋滷肉飯都係台灣必定要食嘅食物,當然味道都唔會差特別要點評一下鹽酥雞扒,外脆內超級軟, 識識吓傾一陣計就算凍咗個皮依然係咁脆卜卜!真係有啲喜出望外。 午餐嘅餐牌選擇都唔少而且價錢都偏向適中,亦都有餐前小菜可以揀,今次食咗個麻辣豬肚, 唔太辣作為開胃菜絕對合適。滷肉飯顏色上視覺上都幾突出,最起碼唔會太稀。顏色一定要係深啡色先叫上等,每一啖都係精華, 飯就用咗類似珍珠米但冇珍珠米咁粒粒分明,軟硬適中。飲品同樣都係一個焦點,呢一度主打奶蓋系列, 我自己都係推薦奶蓋完美茶就係最好,鍾意清淡嘅話我都推薦白桃烏龍, 鍾意龍啲嘅話就可以要鐵觀音。各有各好但真係齒頰留香

台灣嘢食不嬲都係追求性價比高而且味道好
繼桂花小幸之後有一間相類似嘅正宗台南口味嘅餐廳。

2020-03-23
2020-03-26 0 views
今日相約朋友去新都城食下午餐,又想食台灣菜就諗到四季良晨呢間,因之前食過一次又幾好味。芝士醬蘇排骨吐司+蕃茄湯米線,芝士醬蘇排骨吐司多士烘到好鬆脆又軟熟,蘇排又炸到好香配埋一起食好好味,地瓜又炸得好香口。蕃茄湯米線湯底好濃郁,米線又有咬口又夠味道。桂花雞翼雞翼煮到外脆內嫩又有肉汁,沾上桂花汁又更加香又好味😋古早味滷水拼盆有腱心牛𦟌,牛肚,雞翼,蛋,腱心牛𦟌好有咬口又不韌,全部滷得好入味又不會太咸。台灣烤香腸香腸好香又不油膩。
芝士醬蘇排骨吐司+蕃茄湯米線
桂花雞翼
古早味滷水拼盆
台灣烤香腸
台灣烤香腸香腸好香又不油膩。
2020-03-06
Tea
芝士醬蘇排骨吐司+蕃茄湯米線
桂花雞翼
古早味滷水拼盆
2020-03-25 0 views
今日行過寶琳見啲食肆都開始有返食客,所以都行行下街都想食返個下午茶。依家將軍澳啲商場都越嚟越好行,新都城中心亦都多咗好多食肆,行過四季良晨,見到下午茶選擇都幾多,所以就入去試吓!腱心牛肉麵(紅燒湯)$51牛肉麵爽滑彈牙,湯底味道濃郁,腱心牛肉入味,有口感。紅蘿蔔和白蘿蔔都夠腍身,吸收了湯底精華。拉絲芝士蛋餅配地瓜薯條 $40芝士蛋餅選擇了肉鬆餡,芝士未至於拉絲,但係芝士味都幾香,加上肉鬆鹹鹹香香的。地瓜薯條很香甜,炸得香脆。而且薯條都比較粗身,外脆內軟。涼拌貓耳朵酸酸辣辣的,雲耳亦都夠爽脆,作為拌菜份量都唔少。鹽酥雞扒面$39大大份的鹽酥雞扒面只是$39,鹽酥雞扒炸得香脆,雞肉亦都唔鞋,但有些少肉汁。煎餃子配桂花雞翼$28桂花雞翼炸得香脆,配上桂花醬,非常清新,而且減低油膩感。估不到這樣配搭也不錯!黑糖珍珠鮮奶$24台式飲品要一定要飲黑糖珍珠鮮奶,黑糖味道香濃,而且鮮奶夠香滑!鐵觀音珍珠鮮奶茶$23鐵觀音味道夠清香,最緊要飲品大大杯的,好抵飲!

腱心牛肉麵(紅燒湯)$51

拉絲芝士蛋餅配地瓜薯條 $40

地瓜薯條很香甜,炸得香脆。而且薯條都比較粗身,外脆內軟。

涼拌貓耳朵

酸酸辣辣的,雲耳亦都夠爽脆,作為拌菜份量都唔少。

鹽酥雞扒面$39

煎餃子配桂花雞翼$28

黑糖珍珠鮮奶$24

鐵觀音珍珠鮮奶茶$23
鐵觀音味道夠清香,最緊要飲品大大杯的,好抵飲!
2020-03-23 11 views
最近我好鍾意食台灣野,咁岩去寶琳探一個好耐冇見既朋友,即刻上網睇吓附近有冇台灣嘢食,午餐就決定咗喺呢一間食啦,呢度嘅環境好靚,牆上面有好多朵立體花花,真係好靚呀!我見到餐牌上有三杯雞依個選擇,諗諗吓都好耐冇食過三杯雞啦,就決定咗嗌三杯雞定食,一個飯一個菜一個三杯雞再加杯嘢飲,就係我嘅午餐!呢度嘅等候時間其實唔係好耐,繁忙時間嘅上菜速度都幾快,職員嘅服務態度都唔錯!三杯雞上菜嘅時候仲係熱辣辣,估唔到佢雞嘅份量都幾多,肉質juicy,而且雞粒嘅骨唔多,肥膏都唔多,可以放心食,三杯雞個汁撈飯真係好好味!唔會太鹹唔會濃味但係好惹味!另外我仲加咗+$8要咗個黑木耳小食,依個價錢真係幾抵!辣辣地好開胃!我同朋友都好鍾意餃子,所以決定咗要八隻煎餃子,估唔到呢度嘅煎餃子真係幾好食喎,金黃色,內餡唔會乾,皮又唔會硬,做得幾出色!我仲飲咗杯特飲,大大杯好解渴,啱晒而家出邊熱辣辣既天氣!仙氣火龍果特飲,飲得出好足料,仲有啲淡茶味,我個人幾喜歡!

三杯雞上菜嘅時候仲係熱辣辣,
唔會太鹹唔會濃味但係好惹味!

我同朋友都好鍾意餃子,
內餡唔會乾,皮又唔會硬,做得幾出色!

我仲飲咗杯特飲,大大杯好解渴,
2020-03-22 9 views
收左工,同老公決定去好少去既將軍澳行街街,去到新都城都怕店鋪、食店會好早收,所以我地先去搵食先,見到有一間問口細細,又都算多人排隊既鋪頭,以住開伏既心態就去攞飛等位啦!我地大約等了15分鐘就可以安排到二人枱比我地。佢有好多唔同配答,食物種類都算多,所以都要用左d時間去選擇。大家留意返,佢地唔係叫姐姐幫手落單,係要自己去到櫃位落單及即時比錢的。我就比個燉湯吸引住,所以我叫左個晚市原盅燉湯定食晚餐同埋一個麵餐。主食酥炸排骨滷肉飯排骨有咬口,唔會醃得太犀利,令到冇晒肉質,炸得夠脆。佢仲配左個蜜糖芥茉醬,呢個真係不得了,加上任何炸物,呢個醬汁簡直一絕。是日燉湯 - 鮮淮山圓肉燉牛展潡湯都算清,可能肉牛展關係,偏油左少少,但隔走左之後,湯唔怕臊。滷肉飯滷肉比起台灣既冇咁油同埋比較淡口,適合我同而家注意健康既香港人既👍🏻鹽酥雞排面麵鹽酥雞炸得夠香脆,唔會好似出面咁有好多調味粉係面,呢個係我食得最多既。湯頭紅燒牛肉湯,佢既湯比較偏甜,味都算濃,如果唔濃就配起個麵就變左冇味。小食涼伴貓耳朵陳醋味夠,少少辣,貓耳朵唔會過淋,有口咬口。手拍小黃瓜偏酸(但我鐘意)小黃瓜夠爽口。台灣烤香腸係香腸同臘腸混合版,

主食
酥炸排骨滷肉飯
排骨有咬口,唔會醃得太犀利,令到冇晒肉質,炸得夠脆。

是日燉湯 - 鮮淮山圓肉燉牛展

滷肉飯

鹽酥雞排面麵

湯頭

小食
涼伴貓耳朵
陳醋味夠,少少辣,貓耳朵唔會過淋,有口咬口。

手拍小黃瓜
偏酸(但我鐘意)小黃瓜夠爽口。

台灣烤香腸
係香腸同臘腸混合版,唔會過鹹,唔油,但少少偏乾身。

古祖味滷水雞翼
同港式滷水唔同,港式滷水既麻油香冇了,味道顏色冇港式咁好味,滷得比較淋身,呢個不過不失。

飲品
金牌咖啡(凍)
佢同我式咖啡一樣,奶味比較濃,咖啡味好淡,但記得叫佢少甜呀,因為比較甜。

桂圓杞子菊花茶(凍)
呢本就真係出色,桂圓、杞子、菊花味都有,仲有少少姜味,呢杯真係要試。

我都係果句,每個人口味唔同,真係要去試下食下先知。
  • 涼拌貓耳朵
  • 手拍小黃瓜
2020-03-21 9 views
已經唔係第一次来呢间野,但呢间野几好食,咁就一定要试吓啦!所以經過一定要試吓。今日商务晚餐约咗Crytsal ,他這個人成日扮食神,和他相處感覺不良好,以後少啲同佢食飯。食物水平好唔好?其實睇相便知道,不用我吹噓,講事實係幾好。當然聽Order嘅流程係有點怪,求其啦,入鄉隨俗。但我睇到個下午茶都幾抵,食下次要試吓。叫到成枱都係,每人都係百零蚊重點在於其實呢一間係設計比文青類,消費不高又可以睇吓書。當然我哋呢類,係機不離手。都係講返食品水平唔係俾人鬧😂😂😂諗來諗去冇乜挑剔,由湯到飯,我覺得已經係盡善盡美,小食嘅雞翼嗰啲都非常之好,大家睇相便清楚。其实由于同靓女食饭,成餐饭整体都好食咗😂😂😂😂就系咁,Hong Kong Dollar(讲完)🤣🤣🤣呢间我推介嘅@causeway_bay_eat_god@hk_wine_market顺便按赞🙏🏻🙏🏻(看得到哟👀~) #causeway_bay_eat_god#hk_wine_marketcausewaybayeatgod@gmail.com差啲忘记赞下侍应,好鬼fit😉

食物水平好唔好?其實睇相便知道,不用我吹噓,講事實係幾好。

當然聽Order嘅流程係有點怪,求其啦,入鄉隨俗。

但我睇到個下午茶都幾抵,食下次要試吓。

叫到成枱都係,每人都係百零蚊

重點在於其實呢一間係設計比文青類,消費不高又可以睇吓書。

當然我哋呢類,係機不離手。

都係講返食品水平唔係俾人鬧😂😂😂

呢间我推介嘅

@causeway_bay_eat_god

@hk_wine_market

顺便按赞🙏🏻🙏🏻
(看得到哟👀~)

#causeway_bay_eat_god

#hk_wine_market

causewaybayeatgod@gmail.com

差啲忘记赞下侍应,好鬼fit😉