2018-04-07
前排同幾個朋友嚟茂林街食印度菜,見到餐廳裏面除左印度侍應仲有好多印度客人,估計呢度應該好正宗。坐低侍應首先送上呢個薄餅畀我哋,薄餅好脆,三款醬各有特色,都幾特别!酥炸奶酪球($65),第一次食呢道菜,咬落外面鬆脆,內面的奶酪似豆乾,配埋個醬汁食更好味。素食咖喱角($35),少少辣嘅薯蓉加上青豆做餡料,幾特别!羊肉咖喱角($40),裏面係滿滿嘅羊肉碎,羊味夠,外皮食落似酥皮,加埋個醬酸味味,好味唔覺膩。乾燒咖喱蝦($145),呢道菜個咖喱汁香料味濃,朋友覺得比較辣,我就覺得好惹味!牛油咖喱鷄($115),個醬汁有咖喱味,番茄味同淡淡的牛油香味,鷄肉夠嫩滑,值得一試!咖喱蝦($142), 最鐘意呢道菜嘅咖喱汁個味,用嚟點薄餅無得輸!芝士薄餅($28), 當然唔少得叫返個2薄餅嚟點咖喱醬食,飽肚又好味,一流!
素食咖喱角($35),少少辣嘅薯蓉加上青豆做餡料,幾特别!