2018-01-10
都幾耐冇班幾個兄弟朋友出黎聚聚啦, 十年不見, 一定要CALL CALL佢!!!大家約左起荃灣等, 貪佢方便又可以食個糖水之後有個兄弟講話想懷舊一下, 喂大佬, 我起邊搵樣懷舊野比你, 佢話冰室囉....搵OP先, 好彩有間叫樓下冰室, 我兄弟問, 下, 我樓下冰室, 我問佢, 你果到邊到有冰室啊(講笑Mode)7點半已經好多人等位, 因為好多評價都話唔錯可以睇到張相爆滿甘濟 , 因為真係好多人, 仲要冇得預約架...冇位就要等,似平時去食茶記望落餐牌都唔係好貴咋wo, 推介蕃茄通粉, 好特別架咩? 我一於就叫呢個,哈哈再加多個炸海鮮芝士豆腐我兄弟就叫左個咖哩牛腩飯鮮蕃茄通粉+豉油脾 =$48好抵蕃茄通食落好鮮味, 因為餐廳講明用鮮茄, 好通紅好新鮮食落酸酸地, 好開胃, 味道調較得唔錯, 唔會太酸令人冇胃口炒蛋好嫩滑, 加少少蕃茄湯汁, 味道一流通粉彈牙海鮮餅, 食第一啖真係估佢唔到, 以為好dry, 咩都冇, 你錯啦咬落中間有芝士拉絲, 海鮮味反而食唔到, 但係芝士味就幾濃我兄弟個咖哩牛腩飯, 我偷左d黎食咖哩味濃, 唔會好辣, 岩哂香港人口味仲可以食得出少少椰汁味, 好正牛腩好
大家約左起荃灣等, 貪佢方便又可以食個糖水
(講笑Mode)
7點半已經好多人等位, 因為好多評價都話唔錯
再加多個炸海鮮芝士豆腐
我兄弟就叫左個咖哩牛腩飯
鮮蕃茄通粉+豉油脾 =$48
好抵
蕃茄通食落好鮮味, 因為餐廳講明用鮮茄, 好通紅好新鮮
炒蛋好嫩滑, 加少少蕃茄湯汁, 味道一流
通粉彈牙
咬落中間有芝士拉絲, 海鮮味反而食唔到, 但係芝士味就幾濃
我兄弟個咖哩牛腩飯, 我偷左d黎食
咖哩味濃, 唔會好辣, 岩哂香港人口味
仲可以食得出少少椰汁味, 好正
牛腩好有咬口,唔會好"銀" 咬唔到,
牛味都幾重下!正
加埋個飯絕配