2017-06-08
今日係銅鑼灣行完街,發現一間樓上居酒屋,十分有驚喜樓上舖近年越開越多,其實有好多質素都唔錯,唔使食極都係個D連鎖店餐牌可以直接用筆寫上你要既食物,環保又方便,減省左會落錯單既機率而且有一份店舖推薦食物既卡,選擇困難症既朋友仔可以用到鰻魚飯超級大份~齋睇樣都好有氣勢三文魚茶漬飯味道香濃,不過好細份一碗,2個人 share好快食完唔夠食啊!豬軟骨烏冬味道好食,個豬軟骨入味得嚟又唔會太淋好有口感個煮蜆今次唔係用清酒,係用豬骨湯煮,十分特別既配搭蛋捲我覺得唔夠芝士,不過都好好食~燒牛柳粒有姿勢有實際,一放上枱就點火,差D趕唔切相機食先,肉質鮮嫩,唔會過老, 中間隔著燒過既三椒片一定要試嘅刺身串串 唔需要點醬!!!一食落去就知新鮮海膽配上青瓜同紫菜超級新鮮俾我發現到充電線,唔知係職員用or俾客人用,充電先當日6點左右上到去,所以仲未有人,不過店舖唔係好大,坐位有限,想同朋友相約上去食下野飲下野既朋友,記得要先預約啊!
而且有一份店舖推薦食物既卡,選擇困難症既朋友仔可以用到
鰻魚飯超級大份~齋睇樣都好有氣勢
豬軟骨烏冬味道好食,個豬軟骨入味得嚟又唔會太淋好有口感
個煮蜆今次唔係用清酒,係用豬骨湯煮,十分特別既配搭
蛋捲我覺得唔夠芝士,不過都好好食~
一定要試嘅刺身串串 唔需要點醬!!!一食落去就知新鮮
海膽配上青瓜同紫菜超級新鮮
俾我發現到充電線,唔知係職員用or俾客人用,充電先