第三站

Station 3 Cafe
2022-11-27 1388 views
阿仔今日去醫院覆完診,醫生檢查過後話完全無問題了,總算鬆一口氣了🤗,於是決定帶阿仔去食返餐😊。阿仔話要食得舒服,要有風景望,又話要飲特飲,要附近唔要去太遠,要求多多咁🙄...好彩我記得我同事講過附近有間樓上cafe店,符合哂我仔所有嘅條件,咁就一於去馬啦😆。餐廳位於旺角金雞廣場2️⃣5️⃣樓,一入到去就俾一片白色⬜️嘅裝修吸引住,cafe 面績唔少,而且全部都係梳化位,枱面非常大,但枱與枱之間一啲都唔逼😍。然後我發現入口左邊嗰櫃擺咗好多board games,card games 咁,連層層疊,方格遊戲都有...唔怪得枱面咁大啦,約返三五知己,咁就可以消磨一個下午👍。我地五點幾去到原來仲可以叫lunch set,Menu📔有 A~H可以選擇,包杯$3️⃣8️⃣飲品(以上要補差價)、另外如果 +$3️⃣8️⃣可以有埋沙律和蛋糕,價錢都ok喎。煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $86(+$38 沙律&蛋糕)首先嚟咗個沙律🥗,份量正常,但蔬菜非常新鮮,而且芝麻醬亦夠多,真心唔錯😋。一大片煙三文魚整成玫瑰花🌷嘅形狀非常吸睛💕,三文魚唔太鹹,好食😋。寬條麵份量好多,配上淡淡嘅忌廉奶油,非常掛汁,非常creamy😍 。黑松露帶子鮮

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $86(+$38 沙律&蛋糕)

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $86
黑松露香氣樸鼻,帶子係細細粒嗰款,但份量就非常之多😍,基本上每啖都可以食到帶子同埋香枯🥰。至於飯就粒粒分明,好食😋。

特級海鮮拼盤 $128
有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子和吉列蠔,每款各有3件,每件都炸得金黄色🟧,而且鬆脆香口😋。

月亮(荔枝+菠蘿鮮打沙冰) 跟餐+$14
沙冰柱高得誇張,就好似一座雪山坐落在冰面上😂。荔枝配上菠蘿味道非常之夾,又唔太甜,感覺超級清新🥰,強烈推薦💯。

節制(西柚菠蘿汁) 跟餐+$10
杯特飲有3️⃣層顏色,打卡一流,菠蘿味🍍偏重,飲落酸酸甜甜,底層仲有粒粒嘅椰果,整體絕對不比之前那杯月亮遜色👍。

朱古力蛋糕
最後登場嘅朱古力蛋糕,朱古力味重,食到有少許酒味🍷,十分好味😋。

總括而言,無論食物,服務都非常好嘅一間cafe,打卡一流又有board game玩,三五知己聚會首選。阿仔話下次要約埋啲同學再嚟過😉。
2022-11-24
  • 節制