2022-06-20 98 views
今天對我們來說是一個特殊的日子,所以我們選擇了一家好的餐廳來慶祝。樂 Teppanyaki套餐性價比高, 我們決定試一試。我們order18層海膽杯套餐+火焰海膽甲羅燒+法式煎鵝肝配時令水果!前菜: 羽衣甘藍沙律、柚子漬沙葛、豆腐野菜配鮮蝦, 清新的味道打開我們味蕾!18層海膽杯!!!賣相極打卡,睇得有食得!用不同新鮮食材,有紫海膽、鮑魚、墨魚子、花膠、拖羅蓉、帆立貝、蟹肉、三文魚子、帆立貝、蝦、吞拿魚蓉、魷魚、貝、明太子、海葡萄、白飯魚脆片等!活龍蝦!!!師傅係我們面前處理,龍蝦尾用海膽芝士醬汁,龍蝦頭肉和膏用牛油醬汁,非常爽口又惹味!鮑魚!!!非常嫩,鮑魚膽配青檸醬,好好味!鰻魚!!!非常滑,鰻魚皮超級脆!燒野菜!!!有茄子、南瓜同甜薯夾棉花糖,出色又有新意的棉花糖!鵝肝!!!加淮山,鵝肝食落唔會太油膩!火焰海膽甲羅燒!!!有魔術表演睇!紙遮著蟹蓋,點火燒著!賣相極打卡!有松葉蟹肉、蟹膏、三文魚籽、海膽、海葡萄等,口感豐富!A5威士忌和牛厚燒!!!和牛油花+麵包,非常配搭,解膩!炒飯都好好味!!!蘭王煎嘅太陽蛋,蛋香濃郁,撈飯一流!特色紙包花膠羊肚菌蜆湯!!!睇得表演,材料放入紙,

鮑魚!!!非常嫩,鮑魚膽配青檸醬,好好味!

鰻魚!!!非常滑,鰻魚皮超級脆!

鵝肝!!!加淮山,鵝肝食落唔會太油膩!

A5威士忌和牛厚燒!!!和牛油花+麵包,非常配搭,解膩!
炒飯都好好味!!!蘭王煎嘅太陽蛋,蛋香濃郁,撈飯一流!

特色紙包花膠羊肚菌蜆湯!!!睇得表演,材料放入紙,裝成一袋,放鐵板加熱!湯有花膠、冬菇、海帶,好鮮味!

甜品!!!蛋糕配蕨餅,perfect ending!

性價比高的樂 Teppanyaki!You must have a try, foodies!
2022-06-14