2020-11-30 2325 views
記得有個飲食節目講過九龍灣出名食椒鹽粟米,但呢個地方對我黎講好唔就腳。適逢要去九展睇show,睇完好肚餓,就行去啟業邨食宵夜(其實係晚餐黎🤣)。 椒鹽粟米真係好好味,好大碟好多舊,粟米烤得好香又唔會太燶,椒鹽份量恰當,惹味得黎仲食到粟米嘅香甜。 朋友想試吓酸菜魚,姑且一試d魚好多骨,有d腥,個湯ok但唔知點解d魚唔入味。唔推薦。 沙拉骨啖啖肉,味道唔差。但沙律醬太多令到個觀感唔太好,我食之前都撥走左差唔多一半沙律醬都夠味。 其實主力都係為左食椒鹽粟米,其他都係randomly 叫,同埋朋友呢排要戒口唔食得牛同其他海鮮,內臟我都唔好意思叫。所以揀嘅其他野未必係佢地最撚手同最邪惡嘅,有d可惜。希望之後有機會再黎食啦。

椒鹽粟米

朋友想試吓酸菜魚,姑且一試

d魚好多骨,有d腥,個湯ok但唔知點解d魚唔入味。唔推薦。

沙拉骨