2020-06-10 489 views
Red Lobster作為過江龍黎到香港,唔少媒體都紛紛報導,今次我地就去試試,佢地lunch set同單點價錢分別唔大,我地就食咗lunch set試下佢嘅鬆餅同湯。車打芝士鬆餅味道微鹹淡淡芝士香,食落外微脆內鬆軟,幾新鮮。龍蝦湯+$20lunch set想飲龍蝦湯,加20蚊就飲到,內有龍蝦肉,飲落好重海鮮味,texture介乎稀同creamy中間,味道偏鹹。龍蝦、大蝦手工薄餅 $118唔知係咪因為龍蝦湯味道較濃,兩個主菜都食落非常清淡,淡而無味,甚至要落鹽同黑椒先食得落肚。薄餅好脆,落嘅芝士都夠,每片都有龍蝦或者大蝦,除咗唔夠味,都算係規規矩矩嘅薄餅。烤龍蝦丼飯 $188面頭有幾多龍蝦肉,但都係淡而無味。肉質食落幾乾,白飯混合住糙米同麥皮,都係乾同鬆散,冇味冇香冇口感。成個飯裏面得烤南瓜較為香甜可口,落d鹽食完d龍蝦肉就算lu
車打芝士鬆餅

車打芝士鬆餅
味道微鹹淡淡芝士香,食落外微脆內鬆軟,幾新鮮。
龍蝦湯

龍蝦湯+$20
龍蝦、大蝦手工薄餅

龍蝦、大蝦手工薄餅 $118
烤龍蝦丼飯

烤龍蝦丼飯 $188
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
龍蝦湯