天外天

Above & Beyond
2020-05-11 6939 views
呢間酒店嘅buffet我一直都好想食 但係呢排疫情關係就唔食buffet啦 見到佢原來都有間中菜廳仲要係28樓喎 最高層個景一定好靚呀 今次專登嚟呢度食餐好嘅慶祝母親節 對住個景坐都幾舒服依家OpenRice仲做緊七五折優惠一於嚟試吓個片皮鴨套餐啦 原價$688一位 呢個應該係6 course嘅dinner 前菜有個海蜇頭 鮑魚撻同埋安格斯牛粒 嗰個牛表面好脆有驚喜 鮑魚同個撻呢就好似唔係好夾 先食鮑魚跟住再食撻咁就好啲啦 海蜇少少辣都幾開胃 口感好得意爽爽地跟住就係重點片皮鴨啦佢用嚟包嗰塊皮同埋啲鴨數都係按人頭計嘅 每人大約食到有四件啦 食完都飽咗一半囉跟住我哋叫咗個蟹肉菜苗羹 呢個有啲普通啦 跟住乾燒蝦球每人有兩隻 咬落去好爽不過冇乜蝦味都大隻嘅然後有個櫻花蝦蟹肉帶子炒飯 個炒飯好乾身食埋都真係好飽啊 最尾呢個甜品係一個西式嘅甜品 芒果熱情果泡芙 有啲朱古力喺度夾住 都幾好味 不過甜左少少 另外原來呢度係冇得免費飲水嘅 要收茶錢$35一位 可以每人叫一壺唔同嘅茶佢都有好多唔同特別平時酒樓冇得飲嘅茶 Overall埋單每人$6xx 都ok嘅

跟住我哋叫咗個蟹肉菜苗羹 呢個有啲普通啦

跟住乾燒蝦球每人有兩隻 咬落去好爽不過冇乜蝦味都大隻嘅