2017-06-30
經常揸車經過容記小菜王,大大個招牌,印象深刻,約咗人係鄰近,佢話哩間菜色唔錯,於是乎上去睇下咩料。叫咗一個螺頭雞腳豬肉燉湯,一個招牌雞蛋焗魚腸,燒腩仔同薯仔和牛粒。一向唔多好焗魚腸,全因細細個屋企人煮哩道菜煮得非常腥,但今次哩道焗魚腸居然一d都唔腥,而且焗得啱啱好,雞蛋熟哂而且好滑,大廚掌握時間啱啱好,一讚。燒腩仔皮脆有肉汁,但最特別係皮薄,所以口感特別脆。原本都無諗住叫飯落肚,但見到薯仔和牛粒噤好送飯,不得不叫一碗,和牛肉汁充足,送飯一流,味道適中,唔會太甜同太咸。望上去以為螺頭湯平平無奇,但入口清甜唔肥膩,雞腳嘅骨燉到脆哂口,最後成鍋飲哂,因為實在太好味。每次想盛碗湯黎飲,服務員即刻過黎幫我地裝,服務態度不知好過幾多餐廳,哩點不得不俾個 like。望一望,𠵱!原來有間VIP房喎,下次聚會又多處好餐廳選擇。
燒腩仔皮脆有肉汁,但最特別係皮薄,所以口感特別脆。
望一望,𠵱!原來有間VIP房喎,下次聚會又多處好餐廳選擇。