去到門口等咗一陣先有人serve, 明明鋪位唔大,又冇乜人,都唔知啲人去咗邊🤷🏻‍♀️咁都算啦,我同男朋友兩個安排咗去卡位坐,都算闊落。之後order左幾樣野,水煮牛、餃子、白飯同野飲。首先嚟到嘅係水煮牛,一望落去個樣係OK嘅。但咬落去就難食到想吐出嚟💩首先舊牛好「un」,其次個味唔係辣、麻香味,而係得油味,好難形容,總之就難食。等咗好耐,個餃子終於嚟。其實當時客又唔多,唔明點解接近半個鐘先嚟到份餃子。一咬落去,夠熱但好乾,味道就偏啖,好似食緊一舊未調味嘅肉,但都好過個水煮牛💩我地食到2/3嘅時候,有個類似男經理嘅人走過嚟拎起我地張單,望兩望。男朋友主動同佢講我地嗌啲野已經嚟齊。佢冇反應就行走左,隔左2,3分鐘又過嚟問有冇野加,果個語氣直頭想趕我走咁款🤔 之後又企係一邊啤住我地咁,奇奇怪怪。我同男朋友頂唔順,淨低嘅餃子都唔食啦,起身埋單走人。我地都唔知得罪佢乜,客又唔係多,又唔係接近閂門時間,我地坐左都係一個鐘左右,唔計佢啲野本身嚟得慢,仲要都未食哂啲野😅 比錢買難受。一句講哂,下次不了。

一句講哂,下次不了。
水煮牛
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner