2014-05-04 4001 views
早上十一點半,時間比較尷尬,食早餐嫌少,食午餐又未有胃口。在佐敦,就去了這餐店食食物方面,友人叫左個常餐要差燒通粉,同一杯熱檸茶,我自己就散叫左一個火腿奄列。差燒通粉,只係不過不失,同一般茶餐廳的質素沒異。奄列除左大份點同熱之外就只係一般。32蚊一份奄列,貴出面普通茶餐廳一倍, 點可以唔大份過平常茶餐廳?!不過這餐廳最令我難忘的是其極差的服務態度。見餐廳職員好忙,一人捧住兩碟野,唔知碟野係邊個客,所以好心問個職員手上的是否我的火腿奄列。點知俾個職員怒啤話唔係,之後仲要好似想殺左我的眼神啤住我。之後有個阿伯見職員忙,唔想煩到侍應, 所以見餐廳有位自己坐,這是香港一般茶餐廳常見的搵位坐方式。點知俾個職員喝罵。雖然人均消費只是三十多元,但唔該俾返基本的服務態度啦。食物幾好食都無用,侍應服務態度惡劣,我就唔會有下次。無理由俾錢食野仲要受侍應的氣
2014-04-30
$40 (Breakfast)