2019-03-31 1155 views
因為好朋友有左BB,所以約佢食飯都想搵d靜靜地、坐得舒服,環境唔錯,最緊要有得book檯唔洗等既地方。所以一心就諗住搵酒店既中餐,搵左幾間酒店,最後決定黎夜上海食小籠包。因為大肚媽咪好多野都要介口,所以今次就由佢決定食咩菜式~上海炒年糕年糕煙un...夠入味..唔會太咸,味道岩岩好!寧波肋骨呢個排骨酸酸甜甜,好開胃。d肉忟到好淋,骨同肉一咬就散開,讚呀!小籠包皮夠薄,熱辣辣食落成個口充滿哂肉汁。真係好食!生煎鍋貼鍋貼煎得好脆,入面又有好多汁,好食。好食到我地吳記得影相就食哂喇~~值得一提既係~黎呢度,茶水係逐位計既~嗌茶水之前要記得睇定個menu喇我地嗌普通既普洱茶都要20蚊一位架~其實呢個價錢,係酒店入面,又咁好既環境,咁好既服務,又係米之蓮推介。認真真係好抵食。

因為大肚媽咪好多野都要介口,所以今次就由佢決定食咩菜式~

上海炒年糕

年糕煙un...夠入味..唔會太咸,味道岩岩好!

寧波肋骨

呢個排骨酸酸甜甜,好開胃。
d肉忟到好淋,骨同肉一咬就散開,讚呀!

小籠包

皮夠薄,熱辣辣食落成個口充滿哂肉汁。
真係好食!

生煎鍋貼
鍋貼煎得好脆,入面又有好多汁,好食。
好食到我地吳記得影相就食哂喇~~

我地嗌普通既普洱茶都要20蚊一位架~

2019-03-09