2017-11-26 5793 views
話說約左朋友一齊去旺角玩密室逃脫,我地預左會玩得遲,所以一早book左呢度食飯,一上到去見到其實座位唔太多,所以我地去到都要等10分鐘先入到去,入到去就睇到menu 有set,我地一行都7個人所以決定叫餐,我地叫左4人加2人餐。餐湯:意大利瓜湯,開頭聽到話是日餐湯係呢個時我地都以為唔多好味,點知飲時先發現係好好味!冇青瓜嘅草腥味,又幾creamy,好正!香草忌廉汁海鮮天使麵:覺得香草汁嘅味唔太覺,麵身又煮到過淋,但都ok嘅。我地加左48蚊要左個小食拚盤,有薯角,雞翼,炸魚柳,炸蝦,腸仔,我只食左薯角同魚柳,薯角熱辣辣好正,魚柳又唔腥,都好正。西西里一口牛粒燴飯:有好大陣酒味,牛粒得好少,同埋有少少水。雀巢pizza:超好味,佢上面有x春蛋,黑松露醬,芝士,車厘茄,火箭菜等,超好味,個黑炭pizza餅底好香脆,一流!T骨扒:我地叫左2份5成熟,一份係真係5成熟,另一份係變成well done ,但我地知已經佢地準備收舖所以都費事叫佢地整過,如果唔係變成well done 都幾好味架。黑松露芝士野箘意大利飯:黑松露嘅味反而唔夠pizza濃,芝士亦都唔夠多,同埋一樣係有少少 水,飯粒未煮到夠
意大利瓜湯
香草忌廉汁海鮮天使麵

小食拚盤
西西里一口牛燴飯
雀巢pizza

燒汁T骨扒
黑松露芝士野箘意大利飯
黑松露芝士野箘意大利飯:黑松露嘅味反而唔夠pizza濃,芝士亦都唔夠多,同埋一樣係有少少 水,飯粒未煮到夠creamy。
不過呢度重點係有movenpick 雪糕,雖然只有雲呢拿,朱古力, pina cotta 呢d common 味但都覺得抵左。
其實服務都唔錯,所以一大班人聚會係黎得過架。
意大利瓜湯
小食拚盤